Se celebra el debat parlamentari sobre les corregudes de toros

  • La comissió debat la Llei de protecció dels animals amb la compareixença de defensors i detractors

VilaWeb
Redacció
03.03.2010 - 14:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha començat amb màxima expectació mediàtica la primera sessió de compareixences al Parlament en relació a la proposició de llei per prohibir les corregudes de toros a Catalunya. Han comparegut a la comissió el filòsof Josep Maria Terricabras, l’apoderat del torero José Tomas, el torero ‘Joselito’, la presidenta de la Plataforma per a la Promoció i la Difusió de la Festa, Rosa Gil, l’escriptora i defensora dels toros Natàlia Molero, entre d’altres.

El debat en comissió que avui ha començat és el resultat de la decisió que va prendre la cambra el mes de desembre passat quan va aprovar l’inici d’una comissió que demanava una ILP antitaurina. Aleshores, el ple del parlament va obrir la porta a la prohibició de les corregudes de toros a Catalunya, perquè va tombar les esmenes a la totalitat presentades pel PSC, PP i Ciudadanos contra la Iniciativa Legislativa Popular (ILP). La votació secreta sobre les esmenes a la totalitat va tenir el resultat següent: 59 vots favorables, 67 de contraris i 5 abstencions (quatre diputats no han participat en la votació). En conseqüència, la ILP antitaurina va ser acceptada a tràmit i ara el procés en comissió ha d’establir si cal regular per llei la prohibició dels espectacles taurins.

Desenes de mitjans de tot el món es van acreditar en aquella ocasió per poder seguir des del Parlament de Catalunya el debat de la Iniciativa Legislativa Popular, que demana que es prohibeixin les corregudes de toros, presentada per la Plataforma Prou. Però per a poder discutir aquesta modificació de la llei 22/2003 de protecció dels animals (pdf), calia abans superar les esmenes a la totalitat presentades per PSC, PP i Ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any