El Financial Times posa el País Valencià com a exemple del ‘col·lapse de l’economia espanyola’

  • Diu que conserva el model de la vella economia, basat en les taronges, Ford i sobretot en la consrucció

VilaWeb
Redacció
03.03.2010 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari anglès Financial Times, referència mundial en la informació econòmica, critica amb duresa en aquest article publicat avui en l’edició en paper el model econòmic valencià, del qual diu que és ‘la quinta essència de la vella economia espanyola i està sofrint de forma desproporcionada la crisi econòmica mundial i el col·lapse de la bombolla immobiliària de l’estat espanyol’.

‘València continua addicta al negoci de la construcció, passat de moda’, diu l’article, que recull declaracions de Juan Eloy Durà Català, president de la Federació Valenciana d’Empresaris de la Construcció (FEVEC), el qual lamenta la situació actual de l’economia valenciana però admet que ‘és molt dificil canviar un model ràpidament’.

En l’article, el Financial Tiomes diu que mentre l’economia espanyola creixia ràpidament els últims anys, al País Valencià encara ho feia més de pressa, ‘però el tancament de centenars d’empreses i la pèrdua de quasi 200.000 llocs de treball en un any han fet créixer els recels a la zona, especialment a la capital, València’.

Model basat en la construcció i amb mà d’obra immigrada

El periòdic anglès analitza també la creixent immigració al País Valencià, que en bona part acaba dedicada a la construcció o va a parar a la bossa de desocupació. En l’artcle, el Financial Times fa notar que les taxes d’atur han crescut més al País Valencià que no pas a la resta de l’estat espanyol i explica que l’economia valenciana es basa en ‘la taronja, indústria (Ford) i, sobretot, la construcció’, sectors que viuen la crisi amb molta intensitat i que han rebut molta mà d’obra immigrada en els darrers anys.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any