Sorpresa en la primera tanda de les eleccions de la Universitat de València

  • García Bernau sorprèn i passa a la segona tanda, en què competirà amb Esteban Morcillo · Els dos candidats de perfil nacionalista s'anul·len entre si i són descartats

VilaWeb
Redacció
03.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Contra tots els pronòstics Esteban Morcillo, el candidat rectoral de la Universitat de València, sorgit de la junta actual i considerat continuista, haurà de competir, en la segona tanda, amb María Antonia García-Bernau, una candidata amb qui ningú no semblava comptar i que ha superat els dos candidats de perfil nacionalista, Antoni Furió i Vicent Soler que s’han anul·lat entre si, en una intensa campanya de tots plegats.

El resultat de la primera tanda ha donat a Esteban Morcillo un vot ponderat del 36,47%, a Maria Antonia García-Bernau del 21,61%, a Antoni Furió del 21,61% i a Vicent Soler del 18,43 per cent. García-Bernau ha estat la candidat més votada entre els estudiants i el personal d’administració i serveis mentre que Furió ha estat el més votat pel personal investigador. La resta de categories, bàsicament les relacionades amb la docència, han votat principalment Morillo. Morillo representa la continuació de les polítiques desenvolupades per l’actual equip rectoral i se’l considera pròxim als postulats dels socialistes valencians. García-Bernau havia tingut responsabilitats en el primer govern Zapatero i és l’única candidat que no té el català com a llengua habitual. Els dos candidats eliminats, però, representaven la sensabilitat més nacionalista. Furió havia rebut fins i tot el suport de l’antic rector Francisco Tomàs i havia protagonitzat una campanya ciutadana molt intensa. 

La participació total ha estat del 17,45 %, que representa 10.015 persones. Per estaments, en el PDI doctor ha votat el 87,75%, en el PDI no doctor el 53,16%, en el cas dels estudiants el 10,76%, en el PAS el 72,97% i en el personal investigador en formació el 41,56%.

Ara caldrà una segona tanda que es farà el dia nou i en la qual els membres de la Universitat hauran de triar entre el doctor Morcillo i la doctora García-Bernau. Morcillo parteix com a favorit però vista la progressió inesperada de García-Bernau, que podria haver replegat un gran vot femení, les negociacions per a aconseguir el suport dels dos candidats eliminats sembla que seran importants cara al resultat final.

 

 

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any