La socialista Aina Rado assumeix temporalment la presidència del parlament balear

  • Unió Mallorquina es reuneix aquest vespre per analitzar una possible refundació del partit · Munar i Nadal es donen de baixa del partit

VilaWeb
Redacció
02.03.2010 - 16:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta primera del Parlament de les Illes, Aina Rado, ha assumit avui temporalment la presidència de la cambra, en substitució de Maria Antònia Munar, que avui ha renunciat oficialment al càrrec. Amb tot, el substitut s’ha d’elegir per votació i, tenint en compte la previsible abstenció d’Unió Mallorquina, el futur president serà un diputat del Partit Popular: qui té més opcions Pere Rotger, batlle d’Inca, que ja ocupà el càrrec la legislatura passada, però també hi podria optar l’actual portaveu del PP, Francesc Fiol.

L’escó de Munar, en canvi, correspon al membre d’Entesa per Mallorca, Mateu Crespí. La Mesa proposarà demà un ordre del dia i la Junta de portaveus podrà convocar un ple en què prendrà possessió el nou diputat i en què es farà l’elecció del nou president del parlament.

Unio Mallorquina es reuneix avui per a estudiar una refundació del partit i no descarta canviar les sigles

La renúncia de Munar és la darrera d’una llarga llista de responsables d’Unió Mallorquina, encausats judicialment per casos de corrupció de les institucions balears. El nombre d’afectats i l’impacte d’aquests casos en Unió Mallorquina, empeny el partit a una revisió profunda que pot arribar, fins i tot, al canvi de nom.

El president del partit, Josep Melià, ha confirmat que aquest vespre es reunirà d’urgència l’executiva per a convocar un congrés extraordinari el més aviat possible, en el qual es pugui portar a terme una ‘refundació del partit’.

Munar i Nadal es donen de baixa del partit

Munar i l’ex-conseller de Turisme, Miquel Nadal, s’han donat avui de baixa del partit. Munar, que avui ha comunicat la seva decisió a Melià argüint que no volia perjudicar el partit, ha explicat que la seva baixa és temporal. Nadal, en canvi, s’ha donat de baixa de manera definitiva.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any