Puyal, investit doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili

  • En reconeixement per la carrera en el periodisme

VilaWeb
Redacció
02.03.2010 - 14:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El periodista Joaquim Maria Puyal ha estat investit avui nou doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en reconeixement per la seva carrera professional en el periodisme. El rector, Francesc Xavier Grau, n’ha destacat el rigor per la feina i l’amor per la llengua. Puyal ha insistit que la importància de l’èxit professional recau en l’equip que l’ha rodejat al llarg dels anys.

Durant la seva trobada amb els periodistes abans de l’acte d’investidura, Puyal ha fet un repàs a la situació actual del periodisme i de la llengua catalana. Ha destacat que la situació del sector de la comunicació era ‘crítica’ per la força i la pressió dels sectors socials, empresarials i polítics que la rodegen (àudio). Amb tot, ha insistit que qui sabia resoldre problemes en comunicació sabria també donar resposta a les dificultats.

Pel que fa a les retransmissions de futbol, Puyal ha dit que allò realment important, més enllà que es fessin en català i que es parlés del Barça, era ‘el missatge i la comunicació en si mateixa’ (àudio). Per al nou doctor honoris causa, és ‘bo que el periodista sigui parcial’ perquè d’aquesta manera l’oient sabrà ubicar molt millor el missatge que s’emet. En tot cas, ha insistit que cal que aquest contingut tingui uns paràmetres bàsics de credibilitat, sigui d’interès i amb el màxim de respecte per totes les persones, incloent-hi també els sectors menys afavorits.

Joaquim Maria Puyal també ha dit que estimar el català no significava pas anar en contra d’unes altres llengües. En tot cas, ha defensat l’ús de la llengua catalana per evitar la ‘inèrcia’ que aquesta podria agafar en el cas que no hi hagués una preocupació pel seu ús i la seva projecció. En aquest sentit, ha dit que la llengua mai no havia d’anar per davant del missatge i ha lamentat que personalitats importants del país ‘no tinguessin ‘preocupació, respecte ni interès per la llengua catalana a l’hora de parlar-la’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any