Els Pets: ‘Les dones ens deixen’

  • Entrevista amb el grup de Constantí, que enregistra disc nou

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Pets enregistraven aquestes últimes setmanes, un nou disc, que tindran del tot llest d’ací a tres mesos. Encara no en saben el títol, però sí que ‘tindrà un so molt clàssic, atemporal, que pugui sonar com als anys seixanta, encara que s’hagi enregistrat el 2010 ‘. VilaWeb s’hi ha entrevistat (vídeo), ara que fa vint-i-cinc que aquest conjunt, un dels més sòlids del nostre país, va néixer.

El compositor Lluís Gavaldà i el bateria Joan Reig ens han rebut en un ambient distès i enn han parlat del disc nou, de les lletres d’amor i desamor que contindrà, del relleu musical que puja i dels actes que preparen per celebrar el vint-i-cinquè aniversari.

L’any 1991 els Pets van participar en el mític concert al Palau Sant Jordi, ensems amb Sopa de Cabra, Sau i Sangtraït, que va aplegar més de vint-i-dos mil espectadors. Era la consolidació de l’anomenat ‘rock català’. D’aquells quatre grups, l’únic que es manté és el dels Pets, que va arribar al zenit amb el sisè disc, un dels més venuts de la música catalana: ‘Bondia’ (1997). Aquest disc marcava, a més, una tendència cap al pop britànic d’un grup que traginava l’etiqueta de ‘rock agrícola’. Després van venir ‘Sol’ (1999) i ‘Respira’ (2001) i un nou gran èxit: ‘Agost’ (2004), produït pel nord-americà Brad Jones, que també va encarregar-se de produir ‘Com anar al cel i tornar’ (2007), l’últim que ha publicat, si bé ara ja en prepara un altre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any