Els partits reben amb prudència la web de Laporta

  • Ha registrat 140.000 visites en només sis hores · El president del Barça diu que 'ha arribat el moment de prendre decisions valentes' · Engega la maquinària 2.0, amb l'activació de la web Laporta2010.cat, un canal de YouTube i un compte de Facebook

VilaWeb
Redacció
01.03.2010 - 18:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diversos partits amb representació parlamentària han valorat amb prudència l’entrada en joc de Joan Laporta a través de la seva web. Aquesta ha rebut 140.000 visites en només sis hores de funcionament. ‘Aquest no és un projecte personal, tot i que molts així ho volen entendre. És un pas més per avançar en el model que necessitem per al nostre país. Aquesta web és el punt de trobada per tots aquells que compartim el somni d’una nació catalana amb estat propi’, diu Joan Laporta en el text de benvinguda a la nova web Laporta2010, que s’ha posat en funcionament avui a migdia.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha evitat valorar la seva iniciativa política fins que deixi de presidir el Barça. “CiU s’equivocaria si entrés a valorar i a fer el joc de donar-li valor quan tenim altres prioritats a atendre”, ha afegit, tot i que respecta les decisions del president blaugrana. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha saludat que Laporta obri una pàgina web, però ha evitat opinar: “No podem valorar res més perquè, encara, que se sàpiga, no ha donat el pas a la política”. També n’ha parlat el portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, que ha negat que a ERC li preocupi perdre vots davant d’ell, i ha assegurat que li preocupa més la desmobilització. Llorente ha destacat que no hi ha hagut cap contacte polític amb Laporta i que aquest no ha concretat les seves propostes. La portaveu d’ICV al Parlament, Dolors Camats, ha considerat positiu que hi hagi gent predisposada a la política ara que es “qüestiona” la seva utilitat, però s’ha preguntat quins objectius concrets té. Finalment, la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha afirmat que la irrupció de Laporta en política no afecta el seu partit, i ha considerat que són CiU i ERC els qui haurien d’estar més preocupats.

La web inclou aquest vídeo de salutació de Laporta, en què s’adreça als internautes per dir-los que ‘que podrem parlar de temes d’interès nostre i del país’. La web recollirà pensaments de Laporta sobre Catalunya i té un espai per a la participació i l’intercanvi de reflexions. Laporta, en el primer comentari que fa en la seva nova web, diu: ‘Ha arribat el moment de prendre decisions valentes. De mirar cap al futur amb optimisme. De deixar-nos estar de brindis al sol i de caminar d’una vegada per totes i amb pas ferm cap a la nostra llibertat. Estic convençut que des d’Internet podem començar a teixir el projecte que ens ha de dur als nostres objectius’.

Aquests últims dies Laporta també havia obert un compte al Facebook i un de Twitter des d’on vol establir relació directa amb altres usuaris i emetre les seves consignes. També han creat el compte Laporta2010 TV per al web de vídeos Youtube. Amb aquests moviments es confirma l’increment de moviments del president blau-grana en l’àmbit polític que els darrers dies ha participat en actes de campanya de les consultes sobre la independència del 28-F i dimecres 3 de març ha confirmat la seva participació a un acte a Sabadell que congregarà a Joan Carretero, Alfons López Tena, Joel Joan, Oriol Jonqueras, Josep Guia i Francesc Ribera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any