Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  27.02.2010  06:00

Munar dimiteix i deixa la política

Miquel Nadal, imputat pel cas Maquillatge igual que Munar, la va acusar ahir de finançar el partit amb diners del Consell a través de TV de Mallorca

Men?ame
 

Maria Antònia Munar, d'Unió Mallorquina, va dimitir ahir al vespre de presidenta del parlament balear i de diputada, poques hores després que l'ex-vicepresident del Consell de Mallorca i company de partit, Miquel Nadal, hagués declarat al jutge que Munar li va donar 300.000 euros en efectiu per comprar la meitat de la productora Vídeo U, a qui es va adjudicar Ràdio Televisió de Mallorca. L'objectiu, segons confessà Nadal, era finançar la campanya electoral del 2007 a través dels fons públics que rebia la mateixa productora del Consell, com a adjudicatària de serveis de TV de Mallorca. Tots dos polítics es troben encausats pel cas Maquillatge, de presumpta corrupció.

En la investigació d'aquest mateix cas, tres responsables de Vídeo U van acusar ahir als jutjats tant Nadal com Munar de voler comprar el favor dels periodistes de RTVM durant la campanya electoral del 2007. Els tres ex-directius de Vídeo U Miquel Oliver, Luisa Almiñana i Ramon Rullan van dir al jutge que Munar i Nadal havien comès irregularitats durant la passada legislatura amb el pagament de subvencions a persones pròximes a Unió Mallorquina.

Munar va negar a través d'un comunicat les acusacions de Nadal i va justificar la seva dimissió argüint 'responsabilitat política'. En el comunicat, que es reprodueix íntegre tot seguit, Munar també anuncia la retirada definitiva de la vida política.

Comunicat de Maria Antònia Munar

'A la vista de les acusacions fetes pel Sr. Miquel Nadal en el marc de la instrucció del cas conegut com 'Cas Maquillatge' vull manifestar el següent:
- Negar de manera rotunda la veracitat de les manifestacions fetes pel Sr. Nadal.
- Afirmar que, com es demostrarà, al llarg de la meva vida política he actuat sempre d’acord amb la més absoluta legalitat i d’acord amb l'ètica política.
- Anunciar, per responsabilitat política, la meva renúncia a l’acta de diputada del Parlament de les Illes Balears amb efectes immediats i la meva retirada de la vida política.'

Dies convulsos a les Illes

La dimissió de Munar arriba la mateixa setmana en què Miquel Nadal va anunciar que deixava la política, dimitint de l'únic càrrec que encara detenia, el de regidor a Palma, i poc després del trencament del pacte de govern a les Illes precisament pels casos de corrupció que esquitxen diverses alts càrrecs d'UM.

UM respecta la decisió i dimarts podira expulsar o suspendre Nadal

L'executiva d'Unió Mallorquina es reunirà dimarts per analitzar la declaració judicial de Nadal i n'estudiarà l'expulsió del partit o la suspensió de militància, per tal que d'ara endavant no es pugui vincular el que ell digui al partit. Sobre la dimissió de Munar i la seva retirada de la vida política, la direcció d'UM es limità a respectar-ne la decisió personal. De moment, PSIB i Bloc també han mostrat satistacció per la decisió de Munar.

President del PP

Enmig de tot plegat, previsiblement serà un diputat del PP el substitut de Munar a la presidència del Parlament, i qui té més opcions és l'ara vicepresident, Pere Rotger. El batlle d'Inca ja ocupà el càrrec la legislatura passada (2003-2007). Amb tot, també hi podria optar l'actual portaveu del PP a la Cambra, Francesc Fiol, que havia de deixar el lloc els propers mesos. El substitut s'elegirà per votació i, tenint en compte la previsible abstenció  d'UM, serà del PP. Això sí, Munar registrarà la renúncia dimarts i, per tant, la vice-presidenta Aina Rado (PSIB) presidirà l'acte commemoratiu de la Diada de les Illes, que s'ha de fer al Parlament dilluns, i el ple de dimarts. Després reunirà la Mesa i el nou president s'eligirà en el ple de la setmana següent.

 

 

Men?ame