Munar dimiteix de presidenta del parlament i de diputada

  • Miquel Nadal, imputat pel cas Maquillatge igual que Munar, l'ha acusada avui de pràctiques corruptes en la declaració al jutge

VilaWeb
Redacció
26.02.2010 - 20:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Maria Antònia Munar, d’Unió Mallorquina, ha dimitit avui de presidenta del parlament balear i de diputada, hores després que l’ex-vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal, d’Unió Mallorquina, hagués declarat avui al jutge que Munar li va donar 300.000 euros en efectiu per comprar la productora Vídeo U, a qui es va adjudicar Ràdio Televisió de Mallorca. Tots dos polítics es troben encausats pel cas Maquillatge, de presumpta corrupció.

En la investigació d’aquest mateix cas, tres responsables de Vídeo U havien acusat tant Nadal com Munar de voler comprar el favor dels periodistes de RTVM durant la campanya electoral del 2007. Els tres ex-directius de Vídeo U Miquel Oliver, Luisa Almiñana i Ramon Rullan havien dit al jutge que Munar i Nadal havien comès irregularitats durant la passada legislatura amb el pagament de subvencions a persones pròximes a Unió Mallorquina.

Munar ha negat a través d’un comunicat les acusacions de Nadal i ha justificat la seva dimissió argüint ‘responsabilitat política’. En el comunicat, que es reprodueix íntegre tot seguit, Munar també anuncia la retirada definitiva de la vida política.

Comunicat de Maria Antònia Munar

‘A la vista de les acusacions fetes pel Sr. Miquel Nadal en el marc de la instrucció del cas conegut com ‘Cas Maquillatge’ vull manifestar el següent:
– Negar de manera rotunda la veracitat de les manifestacions fetes pel Sr. Nadal.
– Afirmar que, com es demostrarà, al llarg de la meva vida política he actuat sempre d’acord amb la més absoluta legalitat i d’acord amb l’ètica política.
– Anunciar, per responsabilitat política, la meva renúncia a l’acta de diputada del Parlament de les Illes Balears amb efectes immediats i la meva retirada de la vida política.’

Dies convulsos a les Illes

La dimissió de Munar arriba la mateixa setmana en què Miquel Nadal va anunciar que deixava la política, dimitint de l’únic càrrec que encara detenia, el de regidor a Palma, i poc després del trencament del pacte de govern a les Illes precisament pels casos de corrupció que esquitxen diverses alts càrrecs d’UM.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any