Últimes xerrades a Corçà i Cruïlles abans de la consulta sobiranista del 28F

  • Van assitir 60 persones a Corçà i 21 a Cruïlles

VilaWeb
Redacció
25.02.2010 - 20:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 60 persones van assistir divendres 19 de febrer a Corçà a l’acte organitzat per la comissió que prepara la consulta sobre la independència. Tenia com a ponents a Xavier Cortadellas, Albert Ubach, Esteve Vilanova, Lluís Muntada i J.M. Ximenis. El mateix vespre se celebrava una altra conferència al centre cívic del Puigventós. Als dos actes es va projectar L’autodeterminació depèn de nosaltres, documental amb més de 400 còpies en DVD distribuïdes arreu del territori català.

Cortadellas deia que “en aquesta Europa comuna no hi caben els feixismes, els tancs, les imposicions i les dictadures; votar és la millor manera d’assegurar que els tancs no tornaran a sortir al carrer”. Muntada apuntava que el referèndum “afina la democràcia”. Ubach, membre de Catalunya Acció, reivindicava el paper dels catalans, i Vilanova parlava en el seu discurs de l’espoli fiscal de Catalunya. Finalment, Ximenis comentava com va sorgir el moviment a Arenys de Munt.

Xerrada també a Cruïlles

La conferència del Puigventós, a la que van assistir 21 persones, anava a càrrec de Serni Ribó, membre de la plataforma Araitaca. Es tracta d’una entitat adherida a la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD). Va centrar el seu parlament en el col·lapse de l’Estatut i va explicar que a conseqüència de les primeres retallades sofertes ja al Parlament de Catalunya i, amb posterioritat, a Madrid, aquest naixia obsolet. Al final de l’acte es va oferir un piscolabis.

Temes relacionats

Escolta les intervencions de Corçà a la fonoteca de totbisbal
L’autodeterminació depèn de nosaltres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any