Miquel Nadal dimiteix de regidor de Palma

  • Diu que no vol perjudicar el partit · Va ser detingut el 5 de febrer i es troba en llibertat sota fiança per un cas de corrupció

VilaWeb
Redacció
25.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El regidor d’Unió Mallorquina a l’Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, va anunciar ahir al vespre la decisió d’abandonar el càrrec. Ho va comunicar a la seva formació política, que un dia d’aquests decidirà la persona que el substituirà. Nadal va ser detingut el 5 de febrer en l’Operació Voltor i ara es troba en llibertat sota fiança de 100.000 euros. També es troba encausat en el cas Maquillatge, una peça separada del cas So n’Oms.

Miquel Nadal va dir ahir que dimitia per no perjudicar el partit i que, per tant, es retirava de la vida política, si bé es mantindria com a militant de base.

Els dos darrers presidents d’Unió Mallorquina, Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer, van ser detinguts per possible implicació en el cas Voltor, de malbaratament de diners públics en forma de contractes directes i adjudicacions a empresaris acostats a la formació política. Ara es troben en llibertat sota fiança. A Miquel Nadal, li imputen delictes de malbaratament de diners públics i de prevaricació administrativa, i també li han aplicat mesures preventives per presumpta implicació en el cas Maquillatge, d’un possible malbaratament del Consell de Mallorca en benefici de productores audiovisuals. Nadal també és encausat, a més, en el cas Can Domenge, sobre la venda de solars per la meitat del valor del mercat.

La dimissió de Miquel Nadal coincideix amb la publicació que el PP de Palma vol presentar una moció de censura a Cort. Aquesta moció pot prosperar si els regidors d’Unió Mallorquina hi donen suport o s’abstenen. Els casos de corrupció amb possible implicació d’alts càrrecs d’UM van portar a l’expulsió dels membres d’aquest partit de qualsevol responsabilitat governamental i, de rebot, a la ruptura del pacte del govern balear, del Consell de Mallorca i de Cort.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any