L’Ajuntament de Mollerussa preveu recuperar la producció hidroelèctrica i l’entorn del Salt del Duran

  • Ho treu a licitació en el ple d'aquest dijous, amb un pressupost que gira al voltant del milió d'euros

VilaWeb
MB
24.02.2010 - 08:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mollerussa vol recuperar un dels espais exteriors més emblemàtics, vinculats amb la ciutat: el Salt del Duran.

Així en el ple d’aquest dijous dia 25, es portarà a aprovació la licitació de la rehabilitació i posada en funcionament del Salt del Duran com a generador d’electricitat, de dues formes possibles. Alhora també es contempla la recuperació i millora de l’entorn amb la creació de nous equipaments.

Segons ha explicat en roda de premsa Francesc Reixachs, regidor d’Urbanisme i Serveis Municipals, fa 13 mesos que el consistori treballa en aquesta idea i en fa 8 que va encarregar un estudi de viabilitat, coincidint amb que l’empresa, que en tenia el contracte, ho va deixar.

L’estudi preveu dues possibilitats. La primera és la reparació de les turbines actuals, que suposaria una inversió de més de 600.000 euros i una amortització de 16 anys. L’altra suposa instal·lar-hi una turbina nova, amb un increment d’uns 200.000 euros més (respecte la reparació), però amb un període d’amortització d’11 anys i segons el regidor, amb una major producció elèctrica.

Entorn

La proposta també inclou que l’empresa que obtingui la concessió haurà de realitzar un seguit d’obres d’adequació per tal de recuperar-lo com a espai natural i alhora adequar-lo com a zona d’esbarjo per a la ciutadania en base a un projecte redactat per als serveis tècnics del consistori, que va ser aprovat en Junta de Govern i que recull un seguit d’actuacions valorades en 330.666 euros.

En aquest sentit Teresa Ginestà, alcaldessa de Mollerussa, ha destacat la importància de recuperar l’espai natural, però en condicions. Així s’instal·laran baranes per salvar els desnivells existents, mobiliari urbà o enllumenat per convertir l’espai en una zona de lleure en condicions.

Refugi

Un aparta nou que preveu el projecte és la recuperació de la casa del guarda que es podria convertir en un “refugi”, amb la possibilitat d’acollir grups per estades curtes.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any