La Xarxa homenatja Espriu

  • A arenyautes.cat diversos apunts s'han adherit a "25 anys sense Espriu".

VilaWeb
Redacció
23.02.2010 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vint-i-cinc anys de la mort de Salvador Espriu han tingut un important ressó a través d’Internet. Més de dos-cents blocs han dedicat un apunt a Espriu seguint la proposta de “25 anys sense Espriu”, una La iniciativa que va sorgir del bloc Antaviana de Roser Caño. Molts dels apunts han optat per reproduir algun poema però també hi ha han hagut interessants aportacions, com el cas de la Neus Pinart que ha explicat, en primera persona, l’enterrament a Arenys de Mar. A arenyautes.cat diversos apunts s’han adherit a “25 anys sense Espriu”.

La tarda del dia 23 de febrer de 1985 va ser especialment moguda a Arenys de Mar. L’anunci que els funerals i l’enterrament de Salvador Espriu seria a Arenys de Mar va mobilitzar a tothom. Arenys de Mar que havia estat el punt de partida inspirador de Sinera, seria el darrer punt terrenal pel comiat del poeta. Neus Pinart, mataronina amb força vinculació amb Arenys de Mar, explica com va ser aquella tarda al seu bloc ‘Foc d’encenalls‘.  La Neus Pinart va cantar amb la Coral l’Etzutcac, que en aquella època era una formació de joves cantaires. Il·lustra l’apunt amb imatges del fotograf arenyenc Josep Maria Bertran.

La convocatòria “25 anys sense Espriu” feta des de la blocosfera ha tingut un important ressó, també entre els blocaires arenyencs. Xavier Mir, ho remarcava, aquest matí, en un apunt  que intitulat “Espriu no ho hauria dit mai“. A arenyautes.cat també han aparegut diversos apunts, que omplen la portada: Per a recordar sempre, Cançó de capvespre, Passejant ambe Espriu. L’Oriol Ferran ha fet l’apunt Tereseta-que-baixava-les-escales on publica l’enregistrament sonor del conte del mateix nom, llegit per l’actriu Merce Pons, que l’any 1995 es va posar en escena amb el muntatge teatral que va dirigir Lluís Danès. En Vicent Partal amb l’apunt La meua Sinera ha contraposat l’Espriu que va llegir de jove amb el que ha descobert al conèixer Arenys de Mar.

 

 

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any