Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  23.02.2010  06:00

Ascó i Zarra, candidates oficials a rebre el cementiri nuclear

Men?ame
 

El Ministeri d'Indústria espanyol va fer pública ahir la llista definitiva de municipis que opten a rebre el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radiocactius, en la qual hi ha tant Ascó (Ribera d'Ebre) com Zarra (Vall de Confrents). La llista conté, finalment, nou municipis. A més d'Ascó i Zarra, hi ha Albalá, Melgar de Arriba, Santervás de Campos, Torrubia de Soria, Villar de Cañas, Yerba i Congosto de Valdavia.

Una comissió interministerial examinarà ara cada cas per a decidir els indrets més idonis  per al cementiri i per al centre tecnològic que l'acompanyarà. En acabat, s'obrirà el tràmit d'al·legacions i d'informació pública del projecte, que durarà uns vint dies hàbils. L'última fase serà l'estudi dels terrenys presentats i la redacció d'un dictamen sobre els avantatges de cada un. Aquest dictamen passarà al govern espanyol que, per acord del consell de ministres, designarà l'emplaçament definitiu de l'MTC.