Alfonso Rus serà jutjat per insultar els professors valencians

  • Desestima el recurs del president de la Diputació de València, que va insultar i amenaçar el professorat · La resolució és definitiva i no es podrà recórrer

VilaWeb
Redacció
22.02.2010 - 16:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de València ha desestimat el recurs que va presentar el president de la Diputació, Alfonso Rus, contra la denúncia presentada per Escola Valenciana per haver insultat els professors. El judici s’hauria d’haver fet el 23 d’octubre de l’any passat, però Rus, en un intent d’evitar-lo, va recórrer la resolució judicial. La petició d’arxivament del cas ja fou desestimada pel jutjat número dos de Xàtiva. Ara, aquesta resolució ja no es podrà recórrer més.

Rus haurà de respondra a la jutgessa sobre les declaracions en què va dir ‘gilipolles’ i pocavergonyes els professors que feien servir les expressions ‘aleshores’ i ‘gairebé’. A més, va dir que se’ls havia de ‘rematar’.

El president d’Escola Valenciana, Diego Gómez, ha declarat: ‘Ja ho vam deixar ben clar en el discurs de la Nit d’Escola Valenciana de dissabte, aquest és un pas més, però en aquest i en altres fronts anem a continuar defensant els valors de la radicalitat democràtica, en front l’actitud de baixesa moral i autoritarisme dels nostres governants’. Gómez ha afegit que ‘el cas és encara més greu, perquè cap membre del govern ni del seu partit no l’ha desautoritzat’.  I ha reblat: ‘Episodis com el de Rus o la recent sanció al director de Monfort per part del conseller Font de Mora són una mostra alarmant de manca de cultura democràtica, ens avergonyeixen’.

Després d’aquesta resolució la jutgessa de Xàtiva anunciarà els pròximes dies una data pel començament del judici i citarà les parts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any