‘El Mundo’ afirma que el govern espanyol ha pagat cinc milions de dòlars pel rescat dels cooperants de Barcelona – Acció Solidària

  • Segons afirma en la seva edició d'avui el diari 'El Mundo' el govern espanyol hauria pagat cinc milions de dòlars pel rescat dels cooperants de Barcelona - Acció Solidària segrestats el passat 29 de novembre

VilaWeb
Redacció
21.02.2010 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons afirma en la seva edició d’avui el diari ‘El Mundo‘ el govern espanyol hauria pagat cinc milions de dòlars pel rescat dels cooperants de Barcelona – Acció Solidària segrestats el passat 29 de novembre. En la mateixa informació s’afirma que el govern de Mali hauria pactat l’alliberament de diversos presos gihadistes, que era també una condició dels segrestadors per a procedir a l’alliberament dels tres cooperants.

Per la seva banda, el president de l’ONG Barcelona – Acció Solidària, Francesc Osan, ha enviat avui un missatge a través d’una xarxa social als ‘Amics de la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental’ desmentint que el govern espanyol hagi pagat un rescat de cinc milions de dòlars per l’alliberament dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània, com publica ‘El Mundo’. Osan demana que no es faci cas de la notícia i insta els membres a tenir ‘molta paciència encara’.

També s’ha pronunciat avui el president de Mali, Amadou Toumani Touré, que ha afirmat que ‘espera tenir bones notícies dels tres cooperants catalans segrestats els pròxims dies’. Touré, que avui participava a Bamako, capital del país, a la Cimera per la Unió Monetària dels països del Sahel, ha expressat també el seu temor davant la possibilitat que la imatge de ‘Mali surti perjudicada per les activitats d’Al-Qaeda’ a la zona nord de la República. Per evitar-ho, el president malià, ha refermat la seva voluntat de seguir negociant amb els terroristes, ‘encara que altres països no ho vulguin, perquè el que no podem fer és quedar-nos de braços creuats’, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any