Gerry Adams considera una oportunitat la declaració de l’esquerra abertzale

  • Reclama responsabilitat al govern espanyol per aprofitar-la

VilaWeb
Redacció
21.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Sinn Féin, Gerry Adams, ha manifestat la seva satisfacció per l’aprovació del document ‘País Basc dempeus‘ després de la consulta assembleària de les bases de l’esquerra abertzale. El dirigent republicà irlandès ha destacat que suposa una ‘oportunitat real’ per a la pau al País Basc.

‘És un canvi important que genera una oportunitat per a un final del conflicte al País Basc i per a un avanç polític real’, ha afirmat Adams en declaracions al diari irlandès ‘An Phoblacht‘. ‘El debat intern entre els militants de base bascos ha implicat fins a set mil activistes. És un important aconseguiment’, ha dit. Segons el polític irlandès, ‘altres esdeveniments recents són un indici de la determinació per part de l’esquerra abertzale de resoldre el conflicte i lluitar pels drets nacionals i democràtics mitjançant mètodes pacífics i democràtics’.

‘Les conclusions polítiques de la conferència del cap de setmana són fins i tot un esdeveniment més important i significatiu. Felicito tots els implicats’, ha afegit referint-se al procés iniciat l’octubre i que va culminar amb l’aprovació d’un suport massiu del text proposat per la direcció de l’esquerra abertzale. ‘La següent fase és crucial tant per les estratègies que desenvolupi l’esquerra abertzale com per la resposta de l’estat espanyol. Demanaria a tots, tot i que especialment al govern espanyol, que examinin acuradament el llenguatge, l’estratègia i la direcció que adopta ara l’esquerra abertzale’, ha apuntat. ‘Existeix una oportunitat emergent i real per a la pau i per a un canvi fonamental en la relació entre el País Basc i l’estat espanyol. A tots correspon ara la responsabilitat d’aprofitar-ho amb bona fe i fer tot allò possible per posar fi al conflicte en aquesta regió’, ha acabat.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any