L’esquerra abertzale sosté que ETA ha d’abandonar la lluita armada

  • Segons que diu Rufi Etxeberria en una entrevista amb Berria Telebista · Demà VilaWeb l'oferirà completa, subtitulada en català

VilaWeb
Redacció
20.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’esquerra abertzale declara inequívocament, per primera vegada, que ETA ha d’abandonar la lluita armada. Així ho manifesta el dirigent Rufi Etxeberria en una entrevista que emetrà demà Berria Telebista i que VilaWeb oferirà, completa i subtitulada en català. Etxeberria demana que cessi tota mena de violència, tant la d’ETA com de l’estat. Avui us oferim un avançament amb aquesta declaració d’Etxeberria (vídeo).

L’esquerra independentista basca va donar per clos el debat intern. El document que en recull totes les conclusions es titula ‘País Basc dempeus‘ i proclama que cal unir forces i fer ‘ús de vies i mitjans exclusivament polítics i democràtics’ en la fase de canvi polític a la qual es dirigeix. És a dir, ‘una vegada creades les condicions del canvi, arriba l’hora de realitzar-lo’. Per tant, l’objectiu d’aquesta fase és portar a terme aquest canvi polític, ‘assolint el marc democràtic que ofereixi les suficients bases perquè tots els projectes polítics siguin defensables i materializables en el nostre país’, arribant així a ‘una pau estable i duradora per al País Basc’. Assumir l’aposta de materialitzar-lo ‘ha exigit i exigeix canvis també en nosaltres mateixos’, diu.

Per l’esquerra independentista basca, l’oportunitat d’un ‘canvi polític veritable’, de superar el cicle actual i obrir-ne ‘un altre de democràtic’, es troba ‘oberta de bat a bat’. Per tant, ‘ara el desafiament’ consisteix en ‘creuar aquesta porta oberta després de dècades de lluita i treball i efectuar el canvi polític’. ‘Hi ha suficients condicions polítiques i socials per a això’, defensen.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any