Revolta Global enceta converses per a una candidatura al Parlament

  • Parlem amb la portaveu, Esther Vivas, sobre la proposta de candidatura anti-capitalista

VilaWeb
Redacció
21.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització Revolta Global-Esquerra Anticapitalista ha decidit obrir un període de converses per tirar endavant una candidatura a les properes eleccions al Parlament de Catalunya que sigui ‘el més àmplia possible’, segons que explica la portaveu de Revolta Global, Esther Vivas, a VilaWeb. L’organització va fer públic fa uns dies una declaració en què valora l’actualitat política i conclou que el context actual, marcat pel ‘fracàs de l’esquerra gestionària i l’impacte de la crisi’, fa necessària una candidatura anti-capitalista.

‘Apostem per una candidatura que sigui com més sòlida millor, així que volem parlar amb sectors crítics d’EUiA, amb persones desencantades d’ICV, amb sectors de l’esquerra independentista i amb activistes socials. No tenim cap intenció de mantenir contactes amb organitzacions políques’, diu Vivas, que explica que tot just ara s’ha obert aquest període de converses. 

Què empeny Revolta Global a impulsar una candidatura a les eleccions al Parlament? Segons Esther Vivas, hi ha dos elements principals. ‘D’una banda, el fracàs de esquerra gestionària: els dos últims governs tripartit han demostrat la seva incapacitat per donar resposta a l’actual crisi i ens hem trobat davant d’una esquerra institucional que s’ha centrat en gestionar polítiques neoliberals. I això ens porta al segon motiu, que és la crisi tan important en què ens trobem i els alts índex d’atur. Cal donar una resposta des de l’esquerra anti-capitalista que plantegi un canvi de model.’

Pel que fa a les polítiques socials, la portaveu de Revolta Global és clara: ‘No pot ser que la crisi, la paguin els treballadors i que l’estat ajudi, com ha fet, a la banca. Les respostes han de ser unes altres i han d’anar encaminades a ajudar i donar suport als sectors populars.’ També critica la privatització de serveis com ara la sanitat i l’educació i insisteix que el camí a seguir hauria de ser un altre, el de ‘donar serveis públics i de qualitat’. 

L’altre gran eix de l’organització són les polítiques ecologistes: ‘És necessari un canvi radical en aquest sentit i promoure les energies renovables i el transport públic. Per tant, cal apostar per polítiques antagòniques a les del tripartit’. I és que, per molt que un dels membres del govern tingui en l’ecologisme la seva raó de ser, Vivas afirma que el tripartit també ha promogut la privatització en aquest camp.

Un cop presentada la seva declaració d’intencions, Revolta Globlal-Esquerra Anticapitalista mirarà ara de sumar a la iniciativa sectors propers per presentar una candidatura unitària al Parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any