Primers passos per a la reconstrucció de l’església de Salselles

  • S’han posat d’acord els tres ajuntaments implicats

VilaWeb
Redacció
19.02.2010 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Bisbat de Vic ha acceptat la proposta de reconstrucció de l’església de Salselles feta pels alcaldes de Borredà, Sant Martí d’Albars i Lluçà. Perquè es porti a terme l’adeqüació del temple el bisbat contempla la possiblitat de cedir per 25 anys l’edifici a l’ajuntament de Borredà, el poble al qual pertany. L’alcalde d’aquest municipi del Berguedà, Joan Roma, ja ha fet la petició per a la cessió.

L’objectiu és buscar, també, el suport de l’administració i s’han obert contactes amb la Diputació de Barcelona per aconseguir un equip que elabori un estudi i diagnòstic de la situació, a més de proposar possibles solucions.
El compromís dels alcaldes mencionats va sorgir arran de la desena edició de l’aplec de Salselles, que organitza el municipi de Sant Martí d’Albars, en el qual cada any es posa en evidència el mal estat de l’edifici que està en perill d’esfrondament definitiu.
Es diposa també d’un estudi fet per Albert Codina Prat, va ser el seu treball de recerca de Batxillerat artístic realitzat l’estiu del 2004 sota el títol “Salselles, entorn decadent”. Per a la difusió d’aquest nou projecte, Codina també ha col·laborat en la construcció d’una pàgina web on es poden veure imatges de l’indret, conèixer la història a més de ser el contacte per a poder col·laborar-hi.
Salselles, municipi vinculat al Lluçanès, va ser agregat l’any 1898 al municipi de Borredà per decisió dels veïns. Amb aquesta unió l’església de Santa Maria de Salselles, va deixar de ser parròquia i poc a poc va perdre el seu públic fina acabar tancada. Les teules es van utilitzar per arreglar la teulada de l’església de Borredà i l’edifici es va començar a deteriorar ràpidament.
La nau central i els laterals ja fa anys que es van ensorrar i el campanar segueix dret però amb perill d’esfondrament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any