L’Olleria obri al públic la primera fase de rehabilitació de la Casa Santonja

  • Acull una mostra amb peces del taller del vidrier ollerià Abdon

VilaWeb
Redacció
19.02.2010 - 00:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El veïnat de l’Olleria i de la Vall d’Albaida té aquest diumenge 21 a les 13 hores una cita molt significativa a un dels edificis més estimats del poble. La Casa Santonja-Palau dels Marau tornarà a obrir-se al públic després de més d’una dècada clausurada a l’activitat. S’hi presentarà la primera fase de rehabilitació d’aquesta vivenda nobiliària com a Casa-Museu del Vidre. Els treballs continuaran aquest mateix any.

Amb peces del taller d’Abdon, artista vidrier local, s’inaugurarà la sala d’exposicions habilitada a la planta baixa de la Casa Santonja. Un edifici de principis del segle XIX, que tot i que era propietat municipal des de 1999, no ha tingut una intensa actuació de rehabilitació fins l’arribada de l’actual equip de govern municipal. La regidora de Patrioni, Àgueda Micó s’ha mostrat molt orgullosa de ‘poder inaugurar esta primera fase de rehabilitació, d’un edifici que és símbol de la nostra cultura i de la nostra ciutat. Des de fa dos anys estem treballant intensament per dignificar el nostre patrimoni, i dins d’eixe projecte un dels puntals és la rehabilitació de la Casa Santonja. Encara queda molta feina a fer, perquè és un edifici molt gran, i per tant, la seua recuperació és un projecte molt ambiciós. Ara ja podem obrir una primera fase al públic, i l’actuació que realitzarem al 2010 ens permetrà obrir noves sales, i sobretot assegurar la conservació de les pintures murals de la primera planta’.

L’alcalde de la localitat, Julià Engo, ha explicat que enguany i amb el suport econòmic del Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat del Ministeri de Política Territorial es farà una inversió de 270.478€ a la Casa Santonja que permetrà recuperar les pintures murals de l’edifici (possiblement vinculades amb la maçoneria), habilitar la cambra superior com a sala d’exposicions permanent, i eliminar les barreres arquitectòniques amb la  instal·lació d’un ascensor.

El vermudet que se servirà el diumenge, després de la inauguració, serà elaborat pels alumnes de cuina del Taller d’Ocupació “Vila de l’Olleria”.

El diumenge a partir de les 10 h començarà des de la plaça de la Vila (enfront de l’ajuntament) una ruta per la vila, inscrita dins dels cicle de visites “Obrim les portes a la Vall” que organitza la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. La visita servirà per visitar un taller de vidre tradicional, així com l’exposició de la fàbrica de la Mediterranea. La ruta acabarà a la Casa Santonja, tot coincidint amb la inauguració.

 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any