Mobilització bloquista per Salvador Espriu

VilaWeb
Redacció
19.02.2010 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 30 de desembre de 2008, en ocasió dels deu anys de la mort del poeta Joan Brossa, un grup de blocaires va sumar-se als homenatges amb la seva principal eina d’expressió, els blocs. Des d’Abloccedari, els promotors van proposar als internautes de publicar, durant aquell dia, un apunt sobre Brossa, ‘cadascú segons el tarannà del seu bloc i a la seva manera’. L’èxit de resposta va esperonar alguns dels participants a repetir l’experiència, l’any passat, en dos aniversaris més: els cinquantenaris de la mort del poeta Carles Riba i del folklorista Joan Amades. Ara, agafant-se a totes aquestes experiències, alguns blocaires s’han tornat a activar per preparar una iniciativa semblant en ocasió dels vint-i-cinc anys de la desaparició de Salvador Espriu, que s’escauran dilluns. En aquest cas, s’ha encarregat de llançar la primera pedra la blocaire i experta en el poeta d’Arenys Roser Caño, autora del bloc Antaviana.

La proposta, com les anteriors, és ben senzilla: els blocaires que s’hi vulguin sumar tan sols han d’escriure un apunt en honor de Salvador Espriu i publicar-lo dilluns al matí. Un requisit: l’escrit ha de ser fidel a l’estil propi de cada blocaire. De moment, ja n’hi ha uns quants que s’han mostrat disposats a participar-hi i la iniciativa ha començat a circular per la blocosfera literària.

Salvador Espriu 2.0

Si us fa gràcia de col·laborar-hi i fer-hi una aportació, la xarxa pot ser una magnífica font d’inspiració. De la vida i l’obra de Salvador Espriu, en parlen àmpliament el reportatge de portada d’aquest cap de setmana de Presència i les webs especials de Lletra i l’Associació d’Escriptors en llengua Catalana. Albert Folch, per la seva banda, proposa aquesta selecció de poemes i al portal Musicadepoetes.cat n’hi ha uns quants de musicats. A Espriu, també se li ha dedicat una auca, una ruta literària per ‘Sinera’ i aquest capítol de la sèrie ‘El meu avi’ de TV3. En el terreny audiovisual, es pot recuperar l’entrevista que li va fer Joaquín Soler Serrano al programa ‘A fondo’, la seva intervenció al Festival de Poesia Catalana al Price (1970) i aquest reportatge del programa Retalls.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any