El govern esquiva la polèmica per les declaracions de Maragall

  • Montilla imposa el silenci en l'executiu sobre aquest assumpte i dóna per tancada la crisi

VilaWeb
Redacció
16.02.2010 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern vol que la crisi per les declaracions d’Ernest Maragall crítiques amb el tripartit l’afecti tan poc com sigui possible i per això s’ha afanyat a tancar-lo; primer, amb la reunió de Montilla amb el conseller ahir a la tarda, en què el president no va acceptar la renúncia al càrrec de Maragall, i avui, en la reunió del consell executiu, aparcant l’assumpte i remarcant la necessitat de palesar l’obra de govern a l’opinió pública.

Per això Montilla ha començat la reunió del govern fent una especial atenció al fet que dimecres que ve començarà el debat sobre la situació econòmica al parlament, perquè, segons que ha dit, és això que interessa als ciutadans. Així ho ha explicat el conseller Joaquim Nadal, que avui exercia de portaveu del govern.

Montilla també ha expressat la preocupació pel blocatge de la llei electoral, que atribueix exclusivament a CiU, i, a la reunió, ‘pràcticament’ no s’ha parlat de les declaracions polèmiques de Maragall. Tan sols hi ha hagut un esment, segons Nadal, per deixar clar que no s’havia d’afegir res més a les paraules de Maragall i que el tema quedava totalment tancat. ‘No és un objecte de debat en la seu del govern, sinó que és una qüestió de l’executiva del PSC’, ha dit Nadal.

La reunió entre Montilla i Maragall

Montilla i Maragall es van reunir ahir a horabaixa per mirar de resoldre la crisi. Poques hores després d’una llarga reunió de la Comissió Executiva del PSC, amb un fort debat concernent les afirmacions de Maragall sobre el govern de la Generalitat i el paper dels socialistes catalans, Maragall va anar a la plaça de Sant Jaume amb la voluntat de posar el càrrec a disposició del president (àudio) però, després de gairebé una hora de reunió, Montilla no la hi va acceptar (àudio).

Montilla havia escoltat abans el conseller, que després de la reunió va rectificar davant els mitjans de comunicació les seves polèmiques afirmacions: ‘Crec, estic convençut, que el govern té un projecte de país, que ha tirat endavant des que va ser elegit i constituït com a govern. Vull lamentar que, de la literalitat d’un paràgraf en el marc d’un article meu, se n’hagi fet una interpretació que hagi pogut danyar el govern del qual formo part’, va dir contràriament a allò que havia escrit en un article publicat diumenge.

També va dir que no tenia inconvenient a ‘modificar, si volen, rectificar’, una expressió que ‘segurament era incorrecta en la literalitat, però que formava part d’una reflexió més àmplia que em continua semblant necessària. (àudio) Puc dir que era una reflexió de registre, no d’anàlisi crítica, i una expressió molt especialment situada en l’àmbit de la percepció ciutadana, no en cap altra.’ Que ell havia volgut indicar que ‘hem tingut dificultats prou evidents perquè quallés en la consciència dels nostres ciutadans la globalitat del projecte que mirem de tirar endavant’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any