El marc nacional de comunicació, més fragmentat ara que no pas abans?

  • Josep Gifreu i l'editor de Bromera, Josep Gregori, conversen sobre les dificultats del mercat de la llengua catalana, quant a circulació dels mitjans de comunicació i de la cultura

VilaWeb
Redacció
15.02.2010 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests darrers mesos s’han acumulat notícies negatives sobre la distribució de mitjans de comunicació i de cultura per tot el territori lingüístic. A la persecució de TV3 al País Valencià, s’hi han sumat dificultats i conflictes en els altres territoris o la retirada de publicacions diàries i setmanals dels quioscos. En aquest debat de VilaWeb TV, hi enraonen Josep Gifreu, que va definir fa vint-i-tres anys el concepte de marc nacional de comunicació, i l’editor de Bromera, Josep Gregori.

Tots dos veuen la situació amb pessimisme, després de constatar que les dificultats són notables i que s’acumulen. Gifreu posa l’èmfasi en els errors comesos durant la transició i avisa que mai des de l’estat no s’ha fet res, per exemple, per obligar les televisions a respectar la diversitat lingüística. Segons Gifreu, aquestes bases i el fet que TV3 ja accepti des del naixement el caràcter de tercera televisió, subordinada doncs, són a l’arrel de les dificultats que avui tenim. Josep Gregori, en canvi, recorda que el món del llibre és encara un refugi de comunicació entre els territoris, si bé recorda que la situació al País Valencià és particulament difícil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any