Castells i Maragall fan aflorar les discrepàncies internes del PSC

  • Montilla nega cap crisi i Tura demana discreció i unitat en un any electoral

VilaWeb
Redacció
12.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia, Antoni Castells, va defensar ahir al parlament el seu company de partit i de govern, Ernest Maragall, que dimecres havia declarat que Catalunya estava fatigada del funcionament del tripartit (àudio) i que el sorprenia la fragmentació política que aquesta desafecció causa (conferència íntegra, pdf). A les crítiques del PSC i de José Montilla, Castells va dir: ‘No faltaria sinó que un conseller no pogués parlar de política i que no es pogués fer ressò de preocupacions dels ciutadans respecte de les institucions i de les diferents alternatives de govern. Negar el debat lliure i la realitat és un error que miraré que el meu partit no cometi’ (àudio).

Les declaracions de Castells arriben en un moment en què en vint-i-quatre hores el conseller Maragall només ha rebut crítiques per part de tothom, no només per part de CiU i el PP, sinó sobretot pels seus mateixos companys de partit i de govern. José Montilla va dir que ‘ens hem de dedicar a parlar dels problemes de la gent, no dels nostres (…). Hi ha massa tendència a mirar-se el melic i no a centrar les energies en els problemes dels ciutadans’ (àudio). Més tard, Montilla va suavitzar les seves paraules i va afirmar que tothom pot parlar amb llibertat en el seu partit, però va negar que cap crisi els afectés.

Fonts del PSC van recordar dimecres a Maragall que va poder aprovar la Llei d’Educació gràcies al suport del president Montilla, malgrat l’oposició d’un dels socis del tripartit, ICV-EUiA. També van considerar que la conferència  de Maragall, on va fer les declaracions, no estava prou ben fonamentada. El coordinador de diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, també va respondre Maragall assenyalant que ‘ara no tocava’ parlar dels resultats de les eleccions i els pactes que se’n puguin derivar. Per tant, la de Castells va ser la primera reacció pública de suport a Maragall des de les files socialistes.

Tura defensa la discrepància i el debat intern

I, dins del PSC, la segona que va defensar el conseller va ser Montserrat Tura, que juntament amb Castells i Maragall, entre més, formen part del sector catalanista del partit, més afí a l’ex-president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Tura va demanar que es preservi la imatge d’unitat del partit en època preelectoral, però va destacar que això no havia d’implicar la negació de la discrepància ni del debat intern. Tura opina que al PSC han de continuar convivint els diferents accens que hi ha.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any