Comença la campanya oficial de les eleccions rectorals de la Universitat de València

  • Els quatre candidats, Furió, Soler, Morcillo i García Benau, han preparat les webs de campanya i tenen una agenda d'actes ben plena

VilaWeb
Redacció
12.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui comença la campanya oficial de les eleccions rectorals de la Universitat de València, a les quals s’han presentat quatre candidatures encapçalades per Antoni Furió, Vicent Soler, Esteban Morcillo i Maria Antònia García Benau. Tots quatre candidats ja van presentar el programa i les persones que formarien l’equip de govern, en cas de guanyar les eleccions del 2 de març.

En el cas de que cap candidatura obtingui la majoria absoluta dels vots ponderats, es procedirà a una segona votacló entre les dues candidatures que hagen obtingut més vots ponderats en la primera. Aquesta segona volta es farà el 9 de marc de 2010.

El 19 de gener passat els quatre candidats van protagonitzar un debat a la Facultat de Filologia de la Universitat. Les qüestions principals de la discussió foren l’aplicació del Pla Bolonya, la política lingüística de la Universitat i el finançament. Vegeu el debat, sencer, en vídeo.

Els programes i els equips dels candidats:

‘La força de la raó acadèmica’

El catedràtic d’història medieval, Antoni Furió, ha bastit el seu projecte en mesures com ara un programa d’incentius per als estudiants amb la reducció del cost de la matrícula, el desenvolupament del Campus d’Excel·lència com a projecte col·lectiu, l’exigència d’un finançament suficient, un pla de jubilació anticipada i flexible que mantingui el capital humà vinculat a la universitat, i l’atenció especial al personal d’administració i serveis (PAS). Furió ha ofert la secretaria general de la UV a un membre del PAS per potenciar-ne la vinculació. L’equip de Furió és format per Pilar Campins, Juan Segura, Júlia Benavent, Cristina Vidal, Joan Carles Carbonell, Antonio Pich, Josep Lluís Gómez Mompart, Amparo Mir, Ernest Garcia i Emilia Matallana.

‘Pel canvi’

El catedràtic d’economia aplicada, Vicent Soler, estableix el seu projecte sobre tres eixos: compromís actiu de la universitat en una societat en crisi que demana un canvi de model productiu, l’exigència de més recursos públics i la recerca d’aportacions privades, i revitalitzar l’orgull de pertànyer a una universitat pública i de qualitat. Soler ha format equip amb Amparo Oliver, Enrique Alborch, Isabel Burdiel, Manuel E. Vázquez, María Dolores Bargues, Juan Luis Gandia, Ángeles Cuenca, Francesc Hernández, Josepa Cuco, Enrique Sanchis i María José Reyes.

‘Fent Universitat, farem futur’

El catedràtic de farmacologia, Esteban Morcillo, defineix un programa electoral de cinc punts. El primer aborda els desafiaments del context històric; el segon presenta propostes per a les missions de la universitat que són la docència, la investigació i la cultura; el tercer s’ocupa de les persones i dels entorns d’estudi i de feina i opta per un campus sostenible; el quart presenta els plans per a desenvolupar set mesures significatives des de l’acció lingüística, la internacionalització, la participació i la universitat digital; l’últim punt concerneix els recursos per a portar a terme els quatre punts precedents. L’equip que ha configurat Morcillo és format per María José Añón, Silvia Barona, Pedro Carrasco, María del Carmen Fortes, Olga Gil, Jorge Hermosilla, Rosa Marín, Clara Martínez, Josep Lluís Sirera, Isabel Vázquez, Antonio Ariño, Máximo Ferrando i María Vicenta Mestre.

‘Ens agrada’

Participació, transparència i obertura al món són els tres pilars del programa de la catedràtica d’economia financera, Maria Antonia García Bernau. La candidata a rectora posa l’accent en la seva proposta ‘Bolonya 2.0’, que defineix com la construcció d’un Espai Europeu d’Educació Superior que entén els envits com a oportunitats. L’equip de García Bernau és format per Lourdes Ferrando, Carmen Aranegui, Juan José Martínez, María Belén Cardona, Pilar D’Ocon, Manuel Cuadrado, Antonio Morcilla, Vicente Montesinos, Ramón López Martín, Vicente Roca, María Dolores Sancerni i Alejandro Espí.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any