La CUP presenta una campanya de suport als encausats per delicte electoral

  • Dotze penedesencs són imputats per haver recollit signatures a favor del dret de decidir, entre ells, un regidor de Vilafranca

VilaWeb
Redacció
08.02.2010 - 19:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP ha presentat avui els primers actes de la campanya de suport als penedesencs encausats per delicte electoral. Tots dotze compareixeran d’ací a dues setmanes davant del jutge per haver recollit signatures a favor del dret de decidir durant una jornada electoral. Un dels encausats, Xavier Navarro, és regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca, i si el declaren culpable, serà inhabilitat del càrrec.

Entendríem com una vulneració dels drets polítics fonamentals que fos inhabilitat del seu càrrec, democràticament escollit, per recollir signatures pel dret de decidir’, diuen des de la CUP. Per la seva banda, Navarro afirma a VilaWeb: ‘Estic convençut que han volgut posar-nos la por al cos perquè deixem de qüestionar-los, però la resposta de l’esquerra independentista és clara: continuarem molestant sempre que ho considerem just’.

En el marc dels actes de suport, diumenge 21 de febrer hi haurà una calçotada a Vilafranca, els diners recollits de la qual es destinaran a les despeses de la campanya i als advocats. A més a més, el dia 24 al vespre, un cop els dotze encausats ja hauran declarat davant del jutge, es farà un acte de suport en què intervindran alguns dels implicats per la campanya del dret a decidir. També cal recordar que a final de gener, tots els grups de l’Ajuntament de Vilafranca excepte el PP (CiU, PSC, CUP, ICV i ERC) van aprovar una moció per demanar l’absolució dels dotze encausats.

El 9 de març de 2008, a molts punts del país es van instal·lar taules per recollir signatures per tal que el Parlament pugui tenir competències per a convocar referèndums vinculants. Tanmateix, les juntes electorals de Barcelona i Tarragona van prohibir la recollida de signatures. ‘Sabíem que ho havien prohibit, però vam considerar que no infringíem cap llei, ja que no fèiem campanya per ningú i no interferíem per res en la jornada electoral’, diu Navarro, que emmarca la recollida de signatures en un simple exercici de democràcia. Tanmateix, és conscient que, davant del jutge, ha comès un delicte, així que la seva defensa se centrarà en qüestionar aquesta legalitat i afirma que serà coherent amb les seves accions i que n’assumirà totes les conseqüències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any