L’adéu del Barrufet més gran

VilaWeb
Redacció
09.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

David Barrufet ha hagut d’aguantar moltes plasenteries pel seu cognom, però qualsevol amant de l’esport sap qui és. Un porter mític d’handbol, símbol de l’equip blau-grana, un dels grans noms del club, que ahir va anunciar que plegava. El 4 de juny David Barrufet farà quaranta anys, i diu que ja no vol continuar jugant, després d’haver defensat vint-i-dues temporades la samarreta del FC Barcelona al lloc més delicat de l’handbol: la porteria. El seu palmarès serà difícil d’igualar, car ha guanyat setanta títols, als quals encara pot afegir els que resten aquesta temporada, amb la vuitena copa d’Europa com a objectiu clar. La web oficial del FC Barcelona el considera ‘el millor porter de la història‘, i no solament pel seu palmarès impressionant. També n’explica que és un dels grans capdavanters dels vestidors blau-grana i que continuarà vinculat al club, des de l’aparell jurídic, com sigui que, a més de porter, Barrufet és advocat.

Però abans es traurà el dorsal número 16 en una cerimònia de reconeixement públic al Palau Blau-grana. Barrufet veurà la seva samarreta penjada al costat dels altres jugadors històrics de l’handbol blau-grana, com Joan Sagalés, Iñaki Urdangarín, Òscar Grau, Enric Masip o Xavi O’Callaghan, molts companys del ‘Dream Team’, que van decidir, per un motiu o altre, de retirar-se abans. 

Barrufet serà recordat sobretot per les seves espectaculars parades, com aquesta, que podeu veure també en aquest vídeo, amb algunes de les millors parades de l’handbol mundial. En aquest altre vídeo es fa un repàs complet de la seva trajectòria esportiva i personal.

 

Fotografia de SergiL (Creative Commons).

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any