Un centenar de tractors ocupen l’Eix Transversal a Calaf

  • Critiquen que els governs català i espanyol no actuïn davant l'endeutament de la pagesia

VilaWeb
Redacció
06.02.2010 - 11:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de tractors han ocupat aquest migdia l’Eix Transversal a Calaf, en un acte de protesta, convocat pel sindicat Unió de Pagesos (UP), per denunciar ‘la impassibilitat’ de la Generalitat i del govern espanyol en la situació actual, que necessita ‘mesures urgents per a aturar la desaparició d’explotacions i assegurar la continuïtat del sector’.

Ahir una quarantena de tractors van emprendre una marxa lenta que va causar quilòmetres de cua a la sortida de Viladamat de la carretera C-31. Sota el lema ‘Volem preus justos al camp i a la ciutat!’ els pagesos es van mobilitzar i van treure un miler de tractors a les carreteres de les comarques de Ponent, al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre i a les nord-orientals.

Les tractorades d’ahir i avui serveixen per escalfar motors cara a la gran mobilització que preveuen fer el dia 20 a Barcelona. El coordinador nacional d’Unió de Pagesos (UP), Joan Caball, va afirmar ahir que la manifestació de Barcelona servirà per explicar ‘a la major part dels ciutadans que no han vist mai cap pagès en viu i en directe’ que el preu que paguen a les botigues i supermercats no és el preu que cobren els productors. ‘Volem que qui acaba comprant els nostres productes i que fa abús de poder, se’ls posi on se’ls ha de posar’, va afirmar Caball, que denuncia que els intermediaris ofeguen la pagesia amb preus baixos i després cobren pel mateix producte a preus molt més elevats.

El conseller del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, acusa els pagesos de prendre ‘l’actitud fàcil’, de ‘criticar l’administració’ i assegura que la Generalitat treballa per resoldre aquests problemes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any