Deu anys sense Joan Capri

  • Ahir va fer deu anys de la mort de l'humorista i actor teatral

VilaWeb
Redacció
05.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Camprubí i Alemany, més conegut per Joan Capri (com diu la seva tomba), es va morir el 4 de febrer de 2000 a Barcelona. Actor amb una llarga carrera teatral i televisiva des del 1950, generalment en papers còmics, Capri és considerat un dels grans del gènere monologuista de casa nostra, que va popularitzar amb un seguit de discs editats els anys 1960, on tendia a parodiar les situacions quotidianes. En l’escaiença dels deu anys de la seva desaparició, us proposem de recórrer la xarxa per trobar-hi la seva petja. Un bon punt de partença és el capítol que li va dedicar el 2003 la sèrie documental El meu avi (TV3). A més d’una cronologia vital i del guió íntegre del programa, s’hi poden consultar les declaracions que van fer sobre l’actor i humorista força entrevistats, des de familiars seus fins a Andreu Buenafuente i Salvador Escamilla.

Joan Capri també perviu en xarxes socials que no va arribar a conèixer, com ara Facebook (avui mateix celebra tot just sis anys). Hi trobem grups com Amics de Joan Capri i Joan Capri, respecte i admiració!, i una pàgina especial en què es destaquen alguns dels seus monòlegs més celebrats: ‘El matrimoni‘, ‘La guerra del 600‘, ‘El menja-massa‘ i ‘No som res / Ja som algú‘.

Tots aquests enregistraments, i molts més, es poden sentir al canal Joan Capri de YouTube, on també s’han inclòs alguns fragments de la sèrie televisiva ‘Doctor Caparrós‘, que va protagonitzar Capri mateix a TVE del 1979 al 1982. Capri va tornar a treballar a la televisió el 1990, a la sèrie Amb l’aigua al coll de TV3.

Sense deixar el portal de vídeos de Google, l’usuari Frameart35mm s’ha dedicat a posar monòlegs de l’actor i humorista català en alguns films de Hollywood, com JFK, Top Gun, La jungla i Matrix.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any