Ascó i Zarra competiran amb 11 candidatures més pel cementiri nuclear

  • Avui s'ha publicat la llista definitiva de municipis que volen acollir el magatzem temporal centralitzat i els set-cents milions d'inversió que hi van associats

VilaWeb
Redacció
03.02.2010 - 20:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri d’Indústria ha publicat avui la llista definitiva de municipis que opten a acollir el magatzem temporal centralitzat que acollirà els residus nuclears de les centrals de tot l’estat espanyol. Els municipis d’Ascó i Zarra hauran de competir amb 11 candidatures més. Es tracta d’Albalá (Cáceres); Campo de San Pedro (Segovia); Congosto de Valdavia (Palencia); Lomas de Campos (Palencia); Melgar de Arriba (Valladolid); Santervás de Campos (Valladolid); Santiuste de San Juan Bautista (Segovia); Torrubia de Soria (Soria); Yebra (Guadalajara); Villar de Cañas (Cuenca) i Villar del Pozo (Ciudad Real).

La Comissió Interministerial encarregada de fer el procés analitzarà les candidatures rebudes i publicarà en els pròxims dies una llista amb les que han estat admeses i les que han estat provisionalment excloses. Els municipis exclosos disposaran d’un termini de deu dies per fer al·legacions i posteriorment es publicarà la llista definitiva.

El procés per determinar quin dels municipis que han presentat candidatura s’emportarà finalment el magatzem temporal centralitzat i les inversions que hi van associades es pot allargar. El calendari amb què treballa el ministeri estableix terminis d’al·legacions, anàlisis de tècnics sobre el terreny i redacció d’informes. Tot plegat és qüestió de mesos fins que el consell de ministres aprovi definitivament on s’ubicarà un magatzem que comportarà una inversió de set-cents milions d’euros i la creació d’un parc tecnològic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any