La policia desallotja la Universitat Lliure la Rimaia de Barcelona

  • L'edifici del carrer de Casanova era habitatge, centre social i biblioteca

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.02.2010 - 09:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A dos quarts de vuit del matí, i sense avís previ, una nombrosa dotació de policia ha esbotzat la porta del centre social la Rimaia, al carrer de Casanova, 17, de Barcelona, i ha desallotjat (vídeo) la desena de persones que hi dormien. L’edifici, de cinc plantes, era habitatge, centre social, biblioteca i seu d’una universitat lliure, i es va ocupar el juny passat coincidint amb les tancades estudiantils a les universitats contra el pla Bolonya. La policia ha donat vint minuts a la gent que hi vivia per a recollir i treure algunes pertinences, però a l’interior ha quedat molt material, la majoria llibres i ordinadors. Al carrer, s’han concentrat una setantena de manifestants.

A la Rimaia es feien cursos i tallers, s’hi organitzaven projeccions de cine, hi havia espai per a exposicions i teteria, i s’hi havia establert una ‘biblioteca espontània’ per pal·liar la manca d’aquesta mena d’equipaments al barri. També hi havia un laboratori d’informàtica i centre telemàtic.

Una cinquantena de persones s’han manfiestat després pel carrer fins a la seu del districte de l’Eixample, que han ocupat simbòlicament. Deu minuts després han abandonat l’edifici i han tornat al centre social la Rimaia, on hi ha hagut topades lleus amb la policia. Ara el carrer torna a ser obert al trànsit. Els manifestants han convocat una manifestació de protesta contra el desallotjament a les vuit del vespre d’avui a la cantonada entre els carrers Urgell i Floridablanca, davant del bar Els tres tombs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any