Carretero continuarà presidint Reagrupament

  • La pressió de la base territorial va fer dimitir ahir els quatre membres que no van voler dimitir dissabte i Carretero va avenir-se a tornar agafar el timó de l'associació · El PSC veu 'incontestable' el lideratge de Carretero a Reagrupament

VilaWeb
Redacció
02.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els representants territorials de Reagrupament, reunits ahir al vespre a Sant Boi de Llobregat, van demanar que tornessin els membres de la junta que havien dimitir dissabte i van exigir la dimissió d’Emili Valdero, Francesc Abad, Jaume Renyer (bloc) i Albert Pereira. De fet, aquests quatre membres de la junta ja havien anunciat que dimitirien ahir durant tot el dia. Carretero pot mantenir la presidència perquè no havia presentat la dimissió per escrit, segons els estatuts de Reagrupament.

Contra la proposta de fer una assemblea extraordinària per a elegir una nova junta directiva, la majoria de coordinadors territorials van estimar-se més de revocar la decisió dels tretze membres de la junta presidits per Carretero i fer dimitir els quatre membres crítics. En canvi, aquests volien que formessin la junta els disset candidats que van ser a punt d’entrar-hi en l’assemblea fundacional del 3 d’octubre de l’any passat, els quals haurien convocat una nova assemblea per a reelegir una nova direcció.

Ahir al vespre, doncs, es va tancar la crisi oberta dissabte amb el retorn de la majoria de la junta. Joan Carretero, concretament, va reprendre la presidència de l’associació després de la dimissió dels quatre dirigents que li havien planta cara per la fórmula d’elecció dels candidats electorals del 2010; i la va reprendre en una reunió a Puigcerdà amb persones de màxima confiança seva.

Darrere aquests sobresalts de l’associació hi ha la possible irrupció de Joan Laporta a les candidatures de les pròximes eleccions parlamentàries. Algunes informacions avalen la idea d’una candidatura capitanejada pel president del Barça, amb la participació de Reagrupament. Aquesta és l’opció que sembla que defensaven Joan Carretero i els membres de la junta que van dimitir dissabte; en canvi, els altres quatre membres defensaven unes llistes formades íntegrament per membres de l’associació.

La irrupció de Joan Laporta

Just ahir, La Vanguardia publicà unes declaracions de Laporta reiterant que voldria concórrer a les eleccions amb partit propi i convidant Carretero a sumar-se al seu projecte: ‘Crec que el doctor Carretero és una persona molt valuosa i m’encantaria que s’afegís al meu partit.’

Carretero va respondre, ahir al matí, en una entrevista amb RAC1 (àudio): ‘Estic segur que la immensa majoria dels més de tres mil associats de Reagrupament es voldrien trobar amb Laporta i articular la manera de treballar junts per un projecte fort. Laporta reuneix moltes de les condicions que calen per a dirigir el país. Si fa el pas, tots els independentistes li faran costat.’ També va dir: ‘Sempre he comptat amb el senyor Laporta i ell em tindrà a la vora per aconseguir el seu objectiu’.

També va recalcar que mantenia la intenció de participar en un projecte independentista. ‘La meva il·lusió es manté i les ganes de lluitar, també. Si a la majoria dels associats, els sembla bé el canvi de junta, encantat; els associats decidiran què volen fer. Vull reiterar que mantinc la il·lusió pels objectius fundacionals de Reagrupament, però no vull perdre ni un minut en batalles internes’, va explicar.

El PSC veu ‘incontestable’ el lideratge de Carretero a Reagrupament

Després de la reunió d’ahir de la comissió executiva del PSC, Miquel Iceta va indicar que la crisi de Reagrupament no passaria factura a Carretero, sinó que encara el faria més fort: ‘Recordo alguns altres responsables polítics d’uns altres partits que en un moment determinat s’han retirat i després han tornat amb més força.’ Iceta no va dir qui, però devia pensar en Felipe González. En tot cas, el dirigent socialista veu ‘incontestable’ el lideratge de Carretero a Reagrupament i ‘potser això que ha passat aquest cap de setmana encara ho farà més clar, perquè la majoria de la gent de l’executiva de Reagrupament sembla que fa costat a Carretero’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any