La base territorial de Reagrupament força el retorn de Carretero

  • La pressió dels representants territorials ha provocat la dimissió dels quatre membres que no van voler dimitir dissabte i Carretero ha acceptat tornar a presidir l'associació · El PSC veu 'incontestable' el lideratge de Carretero a Reagrupament

VilaWeb
Redacció
01.02.2010 - 19:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els representants territorials de Reagrupament reunits aquest vespre a Sant Boi de Llobregat demanen el retorn dels membres de la junta que van dimitir dissabte passat i exigiran la dimissió d’Emili Valdero, Francesc Abad, Jaume Renyer i Albert Pereira. De fet, els quatre membres de la junta han anunciat la seva dimissió aquesta mateixa tarda. Carretero pot tornar a ser president en no haver presentat la dimissió per escrit, segons els estatuts de Reagrupament.

En contra de les tesis que defensen la celebració d’una assemblea extraordinària per elegir una nova junta directiva, la majoria de coordinadors territorials aposten per desfer la desició presa per tretze membres de la junta liderats per Carretero i restituir la junta amb la dimissió dels quatre membres divergents. En canvi, la voluntat d’aquests nous dimissionaris és ser substituïts pels disset candidats que van quedar a les portes de la junta en l’assemblea fundacional del 3 d’octubre de l’any passat. En aquesta hipòtesi, els nous membres de la junta serien responsables de convocar una nova assemblea per tornar a escollir una nova direcció.

Per tant, aquest vespre es decideix quin és el desllorigador de la situació de crisi creada aquest cap de setmana. Per la seva banda, Joan Carretero ha acceptat tornar a presidir l’associació després que els quatre dirigents que li van plantar cara a la junta directiva per la fórmula d’elecció dels candidats a les eleccions del 2010 hagin anunciat la seva dimissió. Carretero ha pres la decisió en una reunió a Puigcerdà amb el seu entorn de màxima confiança.

Darrera de tots aquests moviments interns de l’associació hi ha un mar de fons protagonitzat per Joan Laporta i la seva possible irrupció en el panorama de candidatures per les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Diverses informacions conflueixen a confirmar la hipòtesi d’una candidatura encapçalada pel president del Barça i amb la participació de Reagrupament amb Carretero de màxim representant a les llistes. Aquesta és l’opció que haurien estat defensant Joan Carretero, i els membres de la junta que van seguir-lo dissabte passat, en contra de la voluntat dels altres quatre membres que defensaven la configuració de llistes conformades íntegrament per membres de l’associació.

La irrupció de Joan Laporta

Justament avui La Vanguardia publica unes declaracions de Laporta en què reitera que vol concórrer a les eleccions amb partit propi i convida Carretero a sumar-se al seu projecte: ‘Crec que el doctor Carretero és una persona molt valuosa i m’encantaria que s’afegís al meu partit’.

Carretero ha repost: ‘Estic segur que la immensa majoria dels més de tres mil associats a Reagrupament es voldrien trobar amb Laporta i articular la manera de treballar junts per a un projecte fort. Laporta reuneix moltes condicions que calen per liderar el país. Si dóna el pas, tots els independentistes li faran costat’. També ha dit: ‘Sempre he comptat amb el senyor Laporta, i ell em tindrà a la vora per aconseguir el seu objectiu’. Ho ha dit avui al matí en una entrevista amb RAC1 (àudio).

I ha volgut deixar clar que manté la intenció de participar en un projecte independentista. ‘La meva il·lusió continua sent-hi i les ganes de lluitar continuen. Si a la majoria dels associats els sembla bé el canvi a la junta, encantat, els associats decidiran què volen fer. Vull refermar que mantinc la il·lusió pels objectius fundacionals de Reagrupament, però no vull perdre ni un minut amb batalles internes’, ha explicat.

‘No vull perdre ni un minut en batalles internes’

‘No podem perdre ni un minut amb intents de control i lluites soterrades’, ha declarat Carretero, que ha justificat la sortida d’ell i de dotze membres més de la junta directiva dissabte passat perquè ‘no vull portar al parlament un moviment del qual la gent digui que és més del mateix’. I ha explicat: ‘Hi havia actituds que ens portaven a ser un partit clàssic, amb sectors enfrontats i voluntat de control. Aquest viatge no l’havíem de fer d’aquesta manera’.

Carretero ha explicat breument en aquesta entrevista radiofònica què va passar en la reunió de la junta directiva de dissabte a Vic: ‘Vaig dir a la junta si els quatre membres que discrepaven volien quedar-se i assumir la direcció, jo me n’aniria. I que si ells plegaven, jo em quedaria. I ells van voler quedar-se’.

El PSC veu ‘incontestable’ el lideratge de Carretero a Reagrupament

Després de la reunió de la Comissió Executiva del PSC, Miquel Iceta ha apuntat que la crisi que està patint aquest moviment no passarà factura a Carretero, sinó que en podria sortir enfortit: ‘Recordo altres responsables polítics d’altres partits que en un moment determinat s’han retirat per després tornar encara amb més força i el seu lideratge més enfortit’. Iceta no l’ha citat directament, però les seves paraules podrien fer referència a Felipe González. En tot cas, el dirigent socialista veu ‘incontestable’ el lideratge de Carretero dins de Reagrupament i ‘potser el que ha passat aquest cap de setmana encara ho farà més clar’. Iceta ha recordat que ‘la majoria de la gent de l’executiva de Reagrupament sembla que fa costat a Carretero’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any