El govern espanyol vol endarrerir la jubilació dels seixanta-cinc anys als seixanta-set

  • El consell de ministres formalitzarà avui la proposta

VilaWeb
Redacció
29.01.2010 - 07:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol presenta avui la proposta de reforma de les pensions, que preveu, entre més coses, de retardar l’edat de jubilació. Segons el ministre de Treball, Celestino Corbacho, en cap cas no hi ha el propòsit de retardar-la fins als setanta anys, sinó solament dos anys: fins als seixanta-set.

Si la proposta tirava endavant, s’hauria de discutir amb la patronal i els sindicats i, per tant, no començaria a aplicar-se fins l’any 2013; i com que l’aplicació seria progressiva no seria del tot implantada fins el 2025, que és quan afectaria de ple tots els concernits.

La proposta ha de passar, a més a més, a la comissió no permanent del Pacte de Toledo, del congrés espanyol, que ‘ha d’adoptar les recomanacions futures’ per a garantir la sostenibilitat del sistema de pensions, ha explicat Corbacho.

També ha recordat que, segons la previsió del seu govern, el fons de reserva assegurava les pensions fins l’any 2030, però això no significava que no s’haguessin d’aplicar reformes perquè qui es retiri d’aquí a quinze anys pugui fer-ho amb garanties.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any