Costa, suspès de militància durant un any pel cas Gürtel

  • El PP valencià diu que, malgrat la sanció, continuarà sota la disciplina del partit i EUPV lamenta que no s'apliqui 'el mateix barem' a Camps

VilaWeb
Redacció
28.01.2010 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció espanyola del PP va comunicar ahir a Ricardo Costa que el sancionava amb un any de suspensió de militància. La sanció se li aplica per no haver dimitit de secretari general del PP valencià quan la direcció de Madrid el destituí per la seva implicació en el cas Gürtel. La sanció ha estat finalment més dura que no era de preveure i el PP valencià l’ha considerada ‘excessiva’.

De fet, el PP valencià va dir ahir que Costa continuaria de diputat a les Corts i sota la disciplina del partit, ‘perquè tots els partits tenen diputats que són militants’, segons que van explicar fonts de la direcció valenciana del partit. La sanció es podrà revisar d’aquí a sis mesos i, per tant, potser es mitigarà.

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, va considerar ahir que Costa era tan sols ‘un cap de turc’ i va lamentar que el PP espanyol no apliqués ‘el mateix barem’ al president Francisco Camps. ‘És patètic que el PP suspenga Costa per unes declaracions en les quals s’atribuïa el càrrec de secretari general i que no castigue els comportaments de dubtosa ètica i les mentides dites als ciutadans i a les corts per alguns altres dirigents populars’.

Costa va ser suspès de manera preventiva per haver-se atribuït la condició de secretari general quan ja havia estat cessat del càrrec per possible vinculació amb el cas Gürtel, de corrupció política. Un cop suspès, Costa va donar explicacions al novembre durant una hora davant el comitè de drets i garanties del PP, que ara ha decidit de suspendre’l.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any