Un grup de Facebook anima a no anar als cinemes que faran vaga contra la llei del cinema

  • Aplega més de sis mil quatre-cents seguidors

VilaWeb
Redacció
27.01.2010 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Si els cinemes fan vaga contra el català, els catalans fem vaga de cinemes’. Aquest és el lema d’un grup de la xarxa social Facebook que en menys de vint-i-quatre hores ha aplegat més de 6.400 seguidors i que vol contrarestar l’anunci fet ahir pel Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya. Segons aquest anunci, els empresaris es proposen de tancar les setanta-quatre sales que controlen el dia 1 de febrer contra la llei del cinema de Catalunya (projecte de llei, pdf).

Els internautes adherits al grup planten cara a l’actitud del gremi d’empresaris i ho demostraran no anant al cinema l’endemà del tancament de les sales, el dia 2. També instant a organitzar protestes a barris i poblacions aquell mateix dia, car consideren que la iniciativa dels empresaris és ‘una mesura de colonització’. 

La resposta de la xarxa arriba l’endemà de l’amenaça de tancar les sales contra la nova Llei del Cinema, llançada pel gremi d’empresaris. Dins aquest gremi hi ha representada gent que controla sales com Arenas, Bosque, Verdi, Comedia o Renoir, i que, a sobre, ha fet coincidir la protesta amb la gala del cinema català, els Premis Gaudí.

Més accions contra la llei del cinema de Catalunya

La protesta dels empresaris, la va fer pública el representant del sector, Camilo Tarrazón, que considera que la crisi del cinema s’agreujarà si el projecte de llei del govern de Catalunya acaba veient la llum. A més, els empresaris volen fer una campanya de comunicació per a ‘explicar’ la llei i emprendre accions jurídiques contra la norma.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any