La Laia Andreu es proclama campiona d’Europa de raquetes de neu

  • Josep Barrufet queda cinquè en la categoria masculina

VilaWeb
Redacció
27.01.2010 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diumenge 24 de gener es va celebrar el Campionat d’Europa de Raquetes de neu a l’estació d’Alta Muntanya Tavascan al Pallars amb la participació de dos membres de la Unió Excursionista de Vic, la Laia Andreu i en Josep Barrufet. La prova també va puntuar per a la Copa d’Europa, per a la Copa Catalana i pel Circuit Català. En un circuit espectacular amb una forta pujada seguida d’una baixada amb molta neu i sota un dia assolellat sense massa fred, ni vent.

Encara que van faltar alguns dels grans favorits de l’especialitat a nivell europeu, la carrera femenina va estar molt oberta i interessant i es va establir un duel entre la francesa Christiane Lacombe i la Laia Andreu de la Selecció Catalana. La francesa va ser la primera d’arribar a la part més alta del traçat i d’aquesta manera es va endur el premi a la pujada més ràpida femenina, però la Laia va demostrar les seves qualitats a la baixada i no li va deixar cap opció a la francesa. Per darrere d’aquestes dues corredores i a poca distància, va entrar una altra corredora de la Selecció Catalana, la Sílvia Leal. La Mònica Ardid, una de les grans favorites no va tenir bones sensacions i va haver de conformar-se amb la 4a posició, ja fora de les places de podi.

Quant a la cursa masculina, l’anglès Martin Cox no va cedir en cap moment i va liderar la prova des de l’inici. El van seguir d’aprop els dos corredors de la Selecció Catalana en Xavier Zapater i en Xavier Espiña que finalment van ser 2n i 3r respectivament. En 4a posició va entrar el corredor català del Diedre, en Josep Cuadrat i en 5a el corredor de la UE Vic, en Josep Barrufet.
 

 Resultats del Campionat d’Europa

Classificació femenina
1.    Laia Andreu (Selecció Catalana)
2.    Christiane Lacombe (TSL France)
3.    Sílvia Leal (Selecció Catalana)

Classificació masculina
1.    Martin Cox (Anglaterra)
2.    Xavier Zapater (Selecció Catalana)
3.    Xavier Espiña (Selecció Catalana)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any