Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  23.01.2010  15:46

El ple d'Ascó votarà dimarts vinent la candidatura pel cementiri nuclear

CiU suspendrà de militància els regidors i el batlle si voten a favor de la candidatura nuclear · La decisió del municipi provoca molt de renou entre partits, dins dels partits i amb entitats ecologistes

Men?ame
 

La decisió sobre la ubicació del cementiri de residus nuclears de tot l'estat s'apropa i aquesta setmana vinent es tanca el termini per presentar candidatura. Dimarts vinent al matí es reuneix amb caràcter extraordinari el ple municipal d'Ascó i l'únic punt de l'ordre del dia és la votació de la candidatura del municipi a albergar l'equipament nuclear. El ple tindrà lloc just el dia abans que l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) faci públic el nom dels municipis a la convocatòria i dos dies després de la manifestació convocada per grups ecologistes que s'oposen al projecte.

El ple de l'ajuntament està format per quatre regidors de CiU i un del PSC, que formen el govern, i quatre regidors independents a l'oposició. Els regidors del govern semblen disposats a aprovar la candidatura i això ha provocat la reacció de la direcció de CiU, que ha demanat al batlle que es faci enrere en les seves intencions. Diputats, alcaldes i regidors de CiU a les Terres de l'Ebre han volgut deixar clara la posició contrària del partit a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya. CiU ha deixat clar, tanmateix, que expulsarà del partit el batlle i els regidors si aquests fan cas omís d'aquesta petició. A més, CiU ja ha exigit al president Montilla que compleixi amb el mandat del Parlament, que l'any passat va aprovar una resolució contra l'emplaçament d'un cementiri nuclear a Catalunya.

Entitats ecologistes, encapçalades per la Coordinadora Anti-cementiri Nuclear de Catalunya (CANC), han convocat per demà a les 11 del matí una manifestació per mostrar el seu rebuig a la intenció del govern municipal.

Per la seva banda, Greenpeace i Ecologistes en Acció han elaborat un manifest per aturar la instal·lació d'un magatzem de residus radioactius en qualsevol ubicació mentre l'estat espanyol no fixi un calendari real de tancament de les centrals nuclears. El manifest es va presentar ahir amb l'objectiu que representats polítics, sindicals i empresarials de les comarques del sud del Principat el signin i es tingui en compte la voluntat del territori.