CiU de Vic portarà els dubtes sobre l’empadronament a Europa

  • L'ajuntament acata l'informe del govern espanyol, però demana que hi hagi ordre legal i més recursos per als ajuntaments

VilaWeb
Redacció
21.01.2010 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les executives locals de Convergència i Unió de Vic han anunciat aquesta tarda que exerciran ‘el dret de consulta’ a la Unió Europea perquè aclareixi si els criteris expressats en l’informe de l’advocat de l’estat pel que fa a l’obligació d’empadronar estrangers sense papers són ‘compartits’ per la Unió i si ‘s’adeqüen a la legalitat europea i al Codi Europeu de Visats’. L’Ajuntament de Vic ha dit que acataria el dictamen del ministeri tot i que no el compartia i ha demanat a l’estat espanyol més ‘ordre legal’ i més recursos per als ajuntaments (vegeu-ne el vídeo).

Precisament, el batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha demanat al govern espanyol claredat legal en la política d’immigració i, sobretot, ‘ajudes econòmiques directes’ als ajuntaments que, com Vic, han d’atendre un gran nombre d’immigrats. ‘Són ciutadans amb unes necessitats especials i els ajuntaments, com el de Vic, necessitem ajuda per poder-hi fer front’, ha explicat, bo i recordant, en més d’una ocasió durant la conferència de premsa, que l’estat espanyol ha d’implicar-se en aquesta qüestió perquè és qui en té competències i ha d’ajudar els ajuntaments ‘per a poder fer la feina adequadament i tots junts’.

Els advocats de l’estat van concloure ahir que ningú no podia denegar la inscripció al padró a un immigrant ‘amb el pretext que no resideix legalment’ a l’estat. Segons el dictamen sol·licitat per l’Ajuntament de Vic, i que els advocats de l’estat van fer arribar a la delegació del govern espanyol a Catalunya, la inscripció d’immigrants al padró municipal ha de fer-se independentment de si tenen residència legal o no.

El dictamen també diu que per a tramitar una sol·licitud d’inscripció al padró ‘ha d’entendre’s i considerar-se com a vàlid i suficient un passaport, encara que no tingui el visat preceptiu’.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any