Vic continuarà empadronant tots els immigrats, però demana ajuda

  • Acata l'informe del govern espanyol, però demana que hi hagi ordre legal i més recursos per als ajuntaments

VilaWeb
Redacció
21.01.2010 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Vic no aplicarà finalment la mesura que havia anunciat de no empadronar els immigrats sense papers. El batlle, Josep M. Vila d’Abadal, ha dit avui que, per més que no el compartia, acataria el dictamen del ministeri de l’Interior espanyol, segons el qual s’han d’empadronar tots els immigrats, sigui quina sigui la seva situació legal. Ara, també ha demanat al govern espanyol que hi hagi un ‘ordre legal’ i que doti de recursos els ajuntaments (vegeu-ne el vídeo).

El PSC de Vic ja s’havia avançat a aquesta decisió amb aquest comunicat, on diuen que ‘faran complir la llei’ i demanen que els ajuntaments tinguin les eines necessàries per poder-ho fer.

Els advocats de l’estat van concloure ahir que ningú no podia denegar la inscripció al padró a un immigrant ‘amb el pretext que no resideix legalment’ a l’estat. Segons el dictamen sol·licitat per l’Ajuntament de Vic, i que els advocats de l’estat van fer arribar a la delegació del govern espanyol a Catalunya, la inscripció d’immigrants al padró municipal ha de fer-se independentment de si tenen residència legal o no.

El dictamen també diu que per a tramitar una sol·licitud d’inscripció al padró ‘ha d’entendre’s i considerar-se com a vàlid i suficient un passaport, encara que no tingui el visat preceptiu’.

Zapatero diu que no permetrà ‘trucs’ com la iniciativa de l’Ajuntament de Vic

José Luís Rodríguez Zapatero es va avançar a les consideracions del Ministeri d’Interior espanyol sobre els criteris d’empadronament d’immigrants a Vic. Ahir, en una conferència de premsa a Estrasburg, va declarar: ‘No consentirem que per un truc d’un ajuntament hi hagi éssers humans sense assistència sanitària i sense poder anar a una escola pública. No ho permetrem, hem lluitat durant dècades perquè no ens passés, com a espanyols, quan érem fora, perquè ara passi al nostre país’, va reblar.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any