Una rèplica de 6,1 graus sacseja de nou Haití

  • El govern pensa que hi pot haver 75.000 morts pel terratrèmol de la setmana passada · El president, René Préval, admet manca de coordinació per distribuir l'ajuda humanitària a les 300.000 famílies que encara viuen al carrer

VilaWeb
Redacció
20.01.2010 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’institut geològic nord-americà ha registrat una rèplica de 6,1 graus de l’escala de Richter a Haití, que ha fet caure edificis malmesos a Port-au-Prince. No se sap encara si hi ha hagut víctimes. L’epicentre del sisme ha estat localitzat a 42 quilòmetres al nord-oest de Jacmel, una de les ciutat més afectades pel terratèmol de fa una setmana. Justament avui, el primer ministre d’Haití, Jean Max Bellerive, ha dit que el nombre de morts ja era de 75.000 i ha admès la dificultat que tenen per fer arribar l’ajuda humanitària a les més de tres-centes mil famílies que viuen al carrer des de fa més d’una setmana.

Per la seva banda, el president d’Haití, René Préval, també ha reconegut que hi ha manca de coordinació per fer arribar els aliments, l’aigua i la roba a tothom. Préval ha dit que el seu país no està preparat per a rebre l’ajuda. Els principals problemes per a distribuir-la són el mal estat de les infrastructures i la manca de combustible.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any