Surten de la presó dos catalans acusats de col·laborar amb ETA

  • Diego Sánchez i Zigor Larredonda han passat nou anys empresonats

VilaWeb
Redacció
16.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de nou anys empresonats sota l’acusació de col·laborar amb l’escamot Barcelona d’ETA, Diego Sánchez i Zigor Larredonda surten de la presó havent complert la condemna íntegra. Sánchez ha deixat avui a les vuit del matí la presó de Brians 2 i Larredonda ho farà dimecres vinent. El col·lectiu de suport als presos polítics Rescat ha organitzat activitats per a donar-los la benvinguda.

Sánchez i Larredonda van ser empresonats el gener de 2001 després d’haver-se presentat voluntàriament als jutjats quan van assabentar-se per la premsa que se’ls relacionava amb un escamot d’ETA a Barcelona. Al judici, que no es va fer fins el 2004, se’ls va condemnar a nou anys de presó.

Queixes de les condicions a la presó

Larredonda va començar una vaga de fam indefinida a la presó d’Albacete, juntament amb cinc presos bascos més, per les ‘restriccions en les condicions de vida de la presó que va sofrir’. Sánchez i Larredonda s’ha queixat dels canvis periòdics de presons que han patit durant aquests anys i del tracte rebut. Els dos catalans asseguren que els han aplicat un control estricte de les trucades, les cartes i les visites, i que els han aïllat de la resta de presos.

En la mateixa operació policíaca també van detenir Laura Riera, Marina Bernadó, Dolors López i el cantant Juan Ramon Rodríguez, ‘Juanra‘, que va sortir en llibertat el maig de 2007.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any