El millors poemes musicats del 2009, en un llibre-disc

  • Lluís Llach condueix aquest vespre la presentació de 'Terra i cultura', de Cossetània i Enderrock

VilaWeb
Redacció
14.01.2010 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena de musicacions de poemes en català que van fer-se durant l’any passat per al certamen del segon premi Miquel Martí i Pol han quedat recollides en el llibre-disc ‘Terra i cultura’, editat per Cossetània i Enderrock, que es presenta avui a les set del vespre a la sala Horiginal de Barcelona. L’acte serà conduït per Lluís Llach, creador dels premis, i hi actuaran Clara Andrés i Sílvia Pérez Cruz, guanyadores del primer i del segon certamen, i també Ismael Inarejos i Joanjo Bosck, finalistes de la primera i la segona edició dels premis.

A l’acte també hi assistiran alguns dels artistes que apareixen al llibre-disc, com ara Maria del Mar Bonet, VerdCel, Josep Tero, Bikimel, Xavier Baró, Gerard Quintana, Marina Rossell, Oliva Trencada i Òscar Briz.  

L’obra inclou poemes de Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Carles Fages de Climent, Joan Brossa, Miquel Martí i Pol, Josep Pedrals, Salvador Espriu, David Monllau, Maria Antònia Salvà, Josep Vicenç Foix i Vicent Andrés Estellés.

Les musicacions del llibre-disc són el resultat d’una selecció feta d’entre prop de cinc-centes peces per un jurat format per Lluís Llach, Lluís Marrasé, Emili teixidor, Lluís Gendrau i Ramon Muntaner. El llibre-disc s’enviarà als centres d’educació secundària, com una eina més d’un projecte destinat a promocionar la música i la poesia a les escoles. A més, l’Enderrock de gener també distribueix una edició especial del disc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any