El govern espanyol tindrà accés a la informació fiscal d’Andorra

  • Fins ara la llei andorrana preveia el secret bancari · És un dels acords perquè Andorra surti de la llista de paradisos fiscals

VilaWeb
Redacció
14.01.2010 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap del govern andorrà, Jaume Bartumeu, i la vice-presidenta del govern espanyol, Elena Salgado, han signat avui un acord per a intercanviar informació en matèria fiscal entre els dos governs. En virtut d’aquest acord, Andorra deixa de trobar-se a la llista espanyola de paradisos fiscals i compleix així, segons que ha defensat Bartomeu, el compromís d’aproximar-se als estàndards internacionals de l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en matèria d’intercanvi d’informació, tal com demanava el G-20 a Londres.

Es tracta d’un dels dotze acords que Andorra, que fins ara preveia el secret bancari en la seva legislació, necessita per deixar de ser un paradís fiscal per a la comunitat internacional.

Jaume Bartumeu ha explicat que Andorra cercava l’establiment ‘d’acords de qualitat’: ‘No volem sortir de la llista amb acords amb països que tenen una clara etiqueta de paradisos fiscals, sinó que la nostra prioritat són França, Espanya i Portugal’. En aquest sentit, ha anunciat que el mes que ve signaria acords similars amb països del nord d’Europa.

Segons l’acord signat avui, que començarà a aplicar-se d’ací a tres mesos i que no té efectes retroactius, Andorra i el govern espanyol podran obtenir informació fiscal l’una de l’altre ‘d’una persona concreta que tingui obert un expedient concret’, segons que ha explicat Bartumeu, que ha especificat: ‘L’acord no permet pas expedicions de pesca, és a dir, no se’ns podrà demanar quanta gent resident a l’estat espanyol té un compte obert a Andorra’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any