Prorrogada la recepció de TV3 a Catalunya Nord

  • Dc. 13 gener del 2010 (matí)

    La Generalitat de Catalunya, ha decidit prorrogar la recepció de TV3 a Catalunya Nord, en analògic, mentre negocia amb les autoritats franceses la recepció per TDT, segons va explicar ahir dimarts el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó.

    Això és possible perquè el repetidor de Maçanet de Cabrenys mantindrà el senyal en analògic en direcció a  Catalunya Nord.

     

VilaWeb
Redacció
13.01.2010 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pròrroga analògica continuarà fins que s’arribi a una solució tècnica amb les autoritats franceses perquè sigui viable la recepció digital de TV3. Mundó va assenyalar que és una negociació ‘complicada’ perquè no només hi ha les autoritats regionals sinó també el Consell Superior de l’Audiovisual de França (CSA), sense oblidar el Ministeri d’Indústria espanyol. Tot i això, el repetidor de Maçanet de Cabrenys (que afecta l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany) encara no té assignada una data per a l’apagada analògica.

Recordeu que diverses webs associacions nord-catalanes (federacio.cat, catnord.cat, vilaweb, nettv.cat…), impulsen o recolzen una campanya a la xarxa per alertar del perill ‘de mort’ que tenien les emissions de TV3 a Catalunya Nord.

 

Però, però… hom pot qüestionar-se sobre la realitat de les paraules i afirmacions (malament reproduides en la premsa?) que hauria fet el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó: per les incerteses – data i text de la decisió del govern?-; i els errors evidents -no rebem pas més C33 des de dissabte passat- i no existeix cap departament Migdia Pirineus, i tampoc fem part d’aquesta REGIó francesa sinò del Languedoc Roussillon; veure al nostre fòrum) i encara més sobre el present + futur (la no possible recepció de les televisons de catalunya i en català, primeres entre elles les públiques, altres també) a Catalunya Nord

És més: ja que NO hem rebut (a Vilaweb Catalunya Nord) cap declaració ni comunicat seu o dels seus serveis, raó suplementària, si necessari, per dubtar! ‘Paraules, paraules, paraules…’ diu la cançó. Intentarem contactar-ho avui mateix.

Necessitariem, aquí estant, dues coses: escrits i sobretot, encare més i ràpidament, actes concrets.

 

——————————–
* Totes les cròniques (que només representen l’opinió dels qui firmen, no són cap editorial) com també les notícies que publiquem, estan sota llicència CreativeCommons que (resum) atorga autorització de reproduir i eventualment modificar-les ANOMENANT-ne la font d’origen de manera molt clara: ‘Vilaweb Catalunya nord’, I SI és de manera gratuïta Creative Commons License
obra de Vilaweb Catalunya nord està subjecta a una llicència de Reconeixement-Compartir amb la mateixa llicència 3.0 No adaptada de Creative Commons.
* Si voleu ser encara més informats podeu també anar a mirar actes o entrevistes en català (i sobre Catalunya nord), uns dels més de 300 reportatges i entrevistes al Nettv cat, el complement, tot i que independent, del Vilaweb CN, també de Vilaweb i Partal, Manresa i Associats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any