Una quarantena de municipis faran la consulta el 28-F

  • La segona tanda de consultes sobre la independència de Catalunya mirarà de superar la participació aconseguida el 13 de desembre

VilaWeb
Redacció
12.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les consultes sobre la independència de Catalunya arribaran a una quarantena de municipis nous el 28 de febrer. Aquesta segona tanda de consultes no tindrà la implantació territorial ni el desplegament de la del 13 de desembre passat. Aleshores van ser cent seixanta-set municipis els que van convocar el referèndum; però, fins avui, solament trenta-vuit han confirmat la convocatòria per al 28 de febrer d’enguany. Ara, el propòsit d’aquesta nova onada de consultes és de superar l’índex de participació de l’anterior.

Les consultes previstes per a aquests primers mesos de 2010 es faran en dos temps, l’una el 28 de febrer i l’altra el 25 d’abril. Una quarantena de municipis han confirmat que donarien als ciutadans la paraula sobre el futur polític de Catalunya el 28 de febrer. En total, i a l’espera de noves incorporacions, les consultes s’hauran pogut celebrar en uns dos-cents quaranta municipis des que el 12 de setembre de l’any passat Arenys de Munt va prendre la iniciativa.

Els municipis que han confirmat la intenció de fer el referèndum el 28 de febrer són els següents: Agramunt, Alella, Alforja, Alp, Begues, Bellpuig, Bescanó, la Bisbal d’Empordà, Breda, les Cabanyes, Cabrils, Caldes de Montbui, Cardona, Castellterçol, l’Escala, l’Espluga de Francolí, Gelida, Llinars del Vallès, Llorenç del Penedès, Maçanet de la Selva, Moià, Molins de Rei, Montblanc, Palamós i Sant Joan, Palau-Sator, la Pobla de Lillet, Riells i Viabrea, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Feliu de Codines, Sant Quintí de Mediona, Sant Quirze del Vallès, Teià, Torrelles de Llobregat, Vidreres, Vilassar de Mar, Vilobí d’Onyar, Salitja i Sant Dalmai, el Vendrell i Xerta.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any