El batlle de Vic defensa els criteris d’empadronament a la ciutat

  • Finalment, no informarà la policia de les sol·licituds · Els criteris foren votats pel govern municipal (CiU, PSC i ERC) · El Col·legi d'Advocats i Iceta diuen que l'ajuntament infringeix la llei

VilaWeb
Redacció
11.01.2010 - 16:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La polèmica instrucció sobre els nous criteris d’empadronament a Vic no inclourà, finalment, l’avís a la policia dels nous empadronaments d’immigrants. Ho ha dit el batlle, Josep Maria Vila d’Abadal, argüint que aquesta tasca no és competència municipal però defensant els nous criteris que es volen aplicar a Vic, on exigiran un permís de residència o de treball a tots els immigrants. La mesura ha despertat crítiques d’alguns partits, inclosos els que formen govern a Vic (CiU, PSC i ERC), del Col·legi d’Advocats, que s’ha mostrat contrari a la instrucció i ha afirmat (pdf) que l’ajuntament infringia la llei, i també del Síndic de Greuges, que ha obert una actuació d’ofici. Un grup d’entitats de Vic es reuneix aquest vespre per debatre quines accions emprenen al respecte.

Vila d’Abadal ha explicat que l’Ajuntament no informarà la policia dels empadronaments perquè no en té competència, però ha defensat que l’Ajuntament negui l’empadronament a tots aquells immigrants que no tinguin permís de residència o de treball. La mesura ha estat qualificada de ‘molt greu’ per la comissió de defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, que considera que vulnera els drets de les persones que no tenen cap autorització administrativa de residència legal. I afegeix que els municipis no tenen competència en matèria de control de la situació administrativa de residència legal.  

El grup municipal d’ICV ha anunciat que al proper ple municipal demanarà la retirada immediata de la proposta de l’equip de govern, de manera ‘que s’esmeni l’error comès i es compleixi amb la llei, tal com ja han exigit el Síndic de Greuges, el govern de la Generalitat i el Ministeri de Treball i Immigració espanyol’.

Tampoc no veuen bé els nous criteris les direccions dels partits que governen Vic i que han aprovat la proposta: CiU, PSC i Esquerra. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha dit que la negativa de l’Ajuntament de Vic a empadronar immigrants sense documentació reglamentària era ‘il·legal’, sumant-se així a les crítiques del ministre de Treball i Immigració espanyol, Celestino Corbacho, que ahir ja va censurar la política del consistori en aquesta matèria. Iceta no ha volgut criticar el paper del regidor del PSC que ha votat a favor de la mesura argüint que respectava l’autonomia local dels regidors, però ha afirmat que la mesura era ‘molt discutible’ i que calia revisar-la.  

Per tot plegat, avui a les sis de la tarda, entitats de veïns de la capital osonenca es reuneixen per parlar de la situació i debatre sobre quines mesures emprenen.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any