Avançament editorial: Manuel Baixauli

  • L'escriptor de Sueca continua rescrivint. Ara rescriu el primer llibre de relats curts que va publicar, 'Espiral'

VilaWeb
Redacció
11.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manuel Baixauli és l’autor revelació de les lletres catalanes d’aquests últims anys. La seva obra ‘L’home manuscrit’ (Proa/Moll) va merèixer el Premi Mallorca 2006 i després li van caure un munt de premis més a títol d’obra publicada. En aquell moment Baixauli es va definir dient que era un rescriptor. Doncs bé, l’obra que ara presenta és un exemple palpable que manté aquest ofici. Perquè ‘Espiral‘, un volum de petits relats, és el primer llibre que va publicar i que ara presenta rescrit. Tant, que s’ha convertit en un llibre nou. ‘Espiral’ és, doncs, el primer i el darrer llibre de Manuel Baixauli, tot alhora, i a final de setmana arribarà a les llibreries. Podeu llegir-ne tres relats.

‘Espiral’ és un conjunt de seixanta-nou petits relats sobre les dèries i les obsessions d’un home d’avui, recreades amb una gran imaginació.

Manuel Baixauli (Sueca, 1963) és escriptor i pintor. La seva novel·la ‘L’home manuscrit’ ha obtingut els guardons següents: Premi Mallorca de Narrativa 2006, Premi Salambó de Narrativa en Català 2008, Premi Nacional de la Crítica Catalana 2008, Premi Biennal de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana 2007-2008, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2008, Premi Qwerty de Narrativa en Català 2008. Abans havia publicat la novel·la ‘Verso’ (Premi Ciutat d’Alzira, 2001) i la seva òpera prima, ‘Espiral’ (Premi Ciutat de Badalona, 1998).

A ‘Verso’, Baixauli hi explora l’estructura del text, barrejant gèneres com el relat en tercera persona, el monòleg interior, el dietari…, alhora que reflexiona sobre l’art i sobre les falses aparences del nostre entorn. Per la seva banda, a ‘L’home manuscrit’, hi explora les obsessions per l’escriptura, per la capacitat que té de transformar la vida i els individus.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any