Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  09.01.2010  06:00

Puigcercós obre la campanya defensant el paper jugat pel tripartit

Vol implicar la ciutadania en prioritzar les condicions d'Esquerra a futurs pactes de govern

Men?ame
 

El president i candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, va obrir ahir la campanya del partit per a les eleccions al Parlament amb una defensa de l'aposta estratègica de pacte amb el PSC. Ho va fer ahir al vespre en un acte de presentació de la campanya 'Catalunya decideix' a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Puigcercós va dir que Esquerra 'vol avançar de bracet amb la majoria' i, en referència al PSC, va afegir que 'som molt conscients del què representa a casa nostra'. Segons el candidat d'Esquerra, 'durant sis anys hem arrossegat el PSC a defensar el país com mai abans'.

Puigcercós va atribuir el clima de pau política i social amb què es van produir les consultes del 13-D al fet que 'Esquerra ha cosit el PSC a la nació'. En el seu discurs d'obertura de la campanya, el president d'ERC va afirmar que 'després de sis anys de govern amb el PSC, i justament per això, estem més a prop de la independència'.

La campanya 'Catalunya decideix' és impulsada per ERC amb l'objectiu de recollir l'opinió de fins a cent quaranta mil ciutadans sobre quines han de ser les condicions principals per a establir futurs pactes de govern. La primera de les vint-i-una propostes de Puigcercós és que el proper govern consulti els ciutadans sobre el futur de Catalunya. Sense especificar si es tracta d'una consulta sobre la independència amb caràcter vinculant, la formació republicana pregunta: 'Estàs d'acord que la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d'Esquerra a la propera legislatura?'

La resta de les vint mesures que els ciutadans poden valorar estan classificades en cinc blocs. El primer bloc tracta de les respostes a la crisi; el segon, de les polítiques socials; el tercer pregunta sobre el territori i les infraestructures; el quart, sobre identitat i republicanisme; i el cinquè proposa reivindicacions davant el govern de l'Estat.

ERC vol aconseguir la participació dels ciutadans amb una estratègia de campanya en xarxa en la qual set-cents militants estendran la responsabilitat de cercar aportacions a set mil militants més, i aquests hauran d'aconseguir vint participants cadascun per aconseguir les cent quaranta mil opinions.